SomDocents

Com fer el dia a dia d’un docent més divertit

L’1 d’abril se celebra a tot el món el Dia de la Diversió a la Feina. Malgrat que tots treballem per guanyar-nos la vida, és evident que les persones que s’apassionen per allò que fan i que s’emocionen amb la feina que han triat, s’ho passen bé mentre treballen. I aquest és un dels millors regals del món.

Però, podem fer alguna cosa perquè el nostre dia a dia sigui més divertit? La resposta és sí i et donem alguns consells que faran la teva jornada (i la dels altres) molt més plaent!

Observa bé què fas i com et sents. Fes-te un regal!  

És possible que amb el tràfec del dia a dia no t’adonis que has treballat moltíssim o que, malgrat que t’agrada la teva feina de docent, en un moment determinat et trobis desanimat o desmotivat. És important que en prenguis consciència, que reconeguis l’esforç fet i que et donis un premi a tu mateix per la teva feina.

Anota la teva productivitat

Fas moltíssimes coses a la teva feina i potser et sembla que no n’has fet gaires. Una bona recomanació és anotar totes aquelles tasques quotidianes i d’aquesta manera, saber la gran quantitat de coses que has aconseguit al cap del dia. I probablement et sorprenguis a tu mateix.

Dóna’t permís per passar-ho bé

A l’aula tots tenim obligacions, però… és important que et donis permís per passar-ho bé, tant amb els teus companys com amb els alumnes. Que tingueu moments per a la distensió, la conversa i l’intercanvi d’impressions i d’experiències. Segur que també hi ha una estona per riure.

Feu una pausa per desconnectar

Els docents ens solem endur la feina a casa i a vegades, a l’escola o l’institut, no trobem ni una estona per desconnectar. Intenta proposar-te una parada obligatòria, ja sigui per fer el cafè a l’hora de l’esbarjo, per conversar una estona a mig matí o per dedicar quinze minuts a la tertúlia, després de dinar. Fes un petit passeig, respira aire pur. T’anirà molt bé per tornar a connectar amb energia!

I ara… connecta’t a la teva feina!

Intenta viure l’ara i l’aquí, connectant amb els alumnes i amb els teus companys de feina a través dels cinc sentits. La nostra és una feina humana i social, amb projectes que inspiren… amb mil i una oportunitats per ser feliç treballant! Aprofita-les!

somdocents-com-fer-el-dia-a-dia-d'un-docent-més-divertit

 

Comentaris: