SomDocents

10 coses que has de saber sobre la Síndrome de Down

1. 21 de març, Dia Mundial de la Síndrome de Down. Se celebra a tot el món i és una jornada designada per les Nacions Unides perquè les persones amb Síndrome de Down es puguin expressar, influir, ser escoltats i integrats plenament en la societat.

2. De cada 10.000 bebès que neixen. L’estadística diu que 7 ho fan amb Síndrome de Down.

3. En el nostre país, la xifra de persones amb Síndrome de Down arriba a 35.000. En tot el món n’hi ha 6 milions.

4. No és una malaltia! Potser és una dada que et sorprendrà, però has de saber que la Síndrome de Down no és una malaltia. Només es tracta d’una alteració genètica. Les persones amb Síndrome de Down tenen 47 cromosomes, en lloc de 46.

5. Tampoc hi ha graus. És possible que a vegades et preguntis si hi ha persones amb graus diferents de la Síndrome de Down. Només passa que les alteracions que aquesta produeix són distintes en unes persones i altres.

6. Saben llegir i escriure? És clar que poden fer-ho! ¿Sabies que més del 60% de les persones amb Síndrome de Down reben educació en escoles ordinàries? ¡És l’educació inclusiva!

7. La discapacitat intel·lectual. Entre un 30% i un 40% de les persones amb Síndrome de Down tenen alguna discapacitat intel·lectual.

8. Són molt afectuosos! En aquest aspecte tampoc podem generalitzar. Cada persona amb Síndrome de Down té la seva personalitat. Pot ser que es manifesti afectuosa normalment o que no.

9. Buscar ajuda. Tenir un infant amb Síndrome de Down és un xoc per a qualsevol família. Per això existeixen associacions arreu del país que assessoren i acompanyen als pares en aquests primers moments i en tota l’evolució i creixement de la persona.

10. Recursos imprescindibles. Per saber-ne més sobre la Síndrome de Down, t’aconsellem dirigir-te a Down España. Des d’aquí podràs accedir a informació rigurosa, fòrums, consells i molt més. També podràs fer-te’n soci, fer donatius i participar-hi activament. Et recomanem, a més, posar-te en contacte amb alguna associació local, que de ben segur trobaràs a la teva ciutat i on podran oferir-te informació d’una manera més propera.

somdocents-10-coses-que-has-de-saber-sobre-la-sindrome-de-down

 

Comentaris: