SomDocents

Els secrets de la felicitat

El dia 20 de març se celebra a tot el món el Dia Internacional de la Felicitat. L’has trobat a la teva vida? Si encara l’estàs cercant i no tens èxit, potser t’aniria bé conèixer uns quants secrets sobre la felicitat…

Què és exactament la felicitat? Els experts diuen que es tracta un estat de la ment en el qual es combinen el plaer físic, l’absència d’emocions negatives i la satisfacció.

Quan som més feliços? Es creu que durant la joventut es viuen més moments de felicitat. En canvi, entre els 40 i els 50 anys, aquests decreixen. I és a partir dels 50, quan la corba de la felicitat torna a mirar cap amunt.

La química de la felicitat. La felicitat s’origina en el lòbul frontal del cervell, que és la part encarregada del llenguatge i de les emocions. La química de la felicitat es produeix a través de dos neurotransmissors: la norepinefrina i la serotonina. La llum del sol ajuda a produir serotonina i hi ha alguns aliments que també, perquè són rics en triptòfans: espinacs, gall d’indi, llet, formatge, peix, plàtans, nous o llegums. Els anomenen antidepressius naturals.

Podem aconseguir la felicitat a través de les medicines? Sí, però cal matisar-ho. El Prozac és clorhidrat de fluoxetina, una substància química que poden prendre (sota prescripció mèdica, és clar) les persones que estan deprimides. Només funcionarà si ho estan!

La felicitat es pot comprar? Certament, no. Les coses materials ens poden proporcionar satisfaccions, però no gaire temps. Un estudi britànic diu que la felicitat material ens durarà fins que una altra persona pugui aconseguir el mateix que hem comprat nosaltres.
On viuen les persones més felices del planeta? Segons el rànquing elaborat per l’ONU, els països més feliços són, per aquest ordre, Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Islàndia, Suïssa, Holanda, Canadà, Nova Zelanda, Suècia i Austràlia. Espanya ocupa la posició 36 i el país més trist del món és, segons aquesta classificació, Burundi.

somdocents-els-secrets-de-la-felicitat

Comentaris: