SomDocents

6 decoracions d’estiu amb materials reciclats

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats

Ens encanten els treballs manuals i donar-vos idees per decorar les aules, les habitacions dels més petits… i més encara si és amb materials reciclats als quals podem donar una segona vida.
Ja sabeu que els treballs manuals són una de les eines més importants per desenvolupar la concentració i la creativitat dels petits, que els permet crear materials útils des de zero. A més a més, el treball en equip és una de les habilitats més importants d’avui en dia i fer activitats d’aquest tipus amb els més petits és una bona forma d’introduir-los paulatinament en aquesta manera de fer fent-los preguntes com: “Quin color creus que quedaria millor?” “M’ajudes a fer aquest pas?”, etcètera.

Preparats per apuntar-vos aquestes activitats estiuenques que us proposem avui a la vostra llista personal de coses per fer?

Collaret de llapis de colors. En acabar el curs la majoria dels alumnes es queden amb el material escolar gairebé acabat, entre ells els llapis de colors. I què podem fer per evitar llençar-los? Fer bijuteria! Aquesta és una manera d’utilitzar la part final o la del principi. Només calen quatre passos -com podeu veure a la imatge de sota- per obtenir aquest bon resultat d’una forma tan senzilla. 

collares lapiceros reciclados - 6 decoracions d’estiu amb materials reciclats

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-collaret-llapis-de-colors

Testos amb botelles de vidre. Aquesta és una preciosa decoració que podeu fer amb aquelles ampolles de vidre que ja hagueu acabat. Hi tenen cabuda aquelles de totes les mides i formes, depenent de si voleu un resultat més modern o més vintage. L’activitat consta en pintar l’interior de les ampolles amb pintura amb l’ajuda d’una xeringa i deixar-les assecar. L’endemà, quan estigui seca, podrem fer-les servir com uns testos i posar les nostres flors silvestres preferides per donar un ambient acollidor allà on les posem.

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-testos-amb-botelles-de-vidre

Serp amb suro. S’ha acabat llençar els suros quan s’acaba una ampolla de vi a un dinar familiar perquè són una relíquia! Els podem utilitzar per construir una joguina d’allò més divertida: una serp que es mogui com a tal. Per fer-ho, només cal tallar els suros en peces petites i fer-los un forat al mig per on passar un fil. Pintar uns ulls i posar un tros de cordill a la boca per fer-li de llengua, i llesta per emportar-la a tot arreu!

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-serp-amb-suro

Ventall amb palets de gelat. Tenim el remei perfecte per la calor angoixant de l’estiu! Amb aquests ventalls fets amb els pals de gelat i paper o el tros d’un plat de cartró o plàstic, els més petits podran demostrar la seva creativitat i refrescar-se amb el resultat! És una activitat idònia perquè els nens i nenes treballin la precisió i les seves capacitats de coordinació. Les possibilitats són infinites, us deixem aquestes imatges d’inspiració.

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-ventalls-amb-palets-de-gelat
somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-ventalls-amb-palets-de-gelat

Animals amb petxines. Una altra activitat perfecta per aquesta època de l’any és recol·lectar petxines i cargols de totes les formes i mides a les platges per fer aquest treball manual posteriorment: crear animals amb elles! Ja siguin peixos, ratolins, gossos… tot és possible! Els nens i nenes treballaran la psicomotricitat, l’àrea motora fina en particular. Aquí teniu alguns exemples.

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-animals-amb-petxines
somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-animals-amb-petxines

Quadres amb fulles i flors. Des que naixem, pintar és una forma d’expressar-nos i d’exterioritzar la nostra percepció del món. Aquesta activitat consisteix a agafar fulles, flors, llavors, petxines… tot allò que els cridi l’atenció de la natura que ens envolta. Després, en un llenç en blanc, podran estimular la seva creativitat i el seu pensament abstracte, creant formes amb els materials que han trobat a la natura. A més, és un mètode natural de relaxament. 

somdocents-6-decoracions-estiu-amb-materials-reciclats-quadres-amb-fulles-i-flors

Volem saber la vostra opinió! Us han agradat aquests treballs manuals? En sabeu d’altres que poguem afegir a la llista?

Comentaris: