SomDocents

5 recursos per no deixar d’aprendre durant l’estiu

sd igtv blog profespapeltijera - 5 recursos per no deixar d'aprendre durant l'estiu

Arriba l’estiu i encara que és època de jugar i de gaudir d’aquest temps lliure que no hem tingut durant el curs, podem buscar la manera d’aprofitar aquests moments a casa per seguir aprenent mentre juguem.

Ja que pels infants la millor manera de seguir aprenent des de casa és fent jocs i activitats que els motivin i que sense adonar-se, segueixin posant en pràctica tot el que han après durant el curs.

Així que et deixem un recull de 5 recursos per no deixar d’aprendre (i jugar molt) durant l’estiu, en podeu trobar molts més al nostre web www.profespapeltijera.com i posant al cercador «Jocs», «Juegos» o «Actividades».


JOC CALCULA & GO de Mestralitza’t

Un recurs molt complet i d’on poden treure jocs molt entretinguts, l’autora Mestralitza’t ens deixa 4 propostes de joc, però explica que és un joc obert a moltes altres possibilitats.

Amb aquest recurs, es treballa el càlcul (sumes i restes), la lògica, la direccionalitat, l’estratègia, vocabulari i distàncies i unitats de mesura (passos).

Et deixem l’enllaç al recurs en CATALÀ i CASTELLÀ


I have / Who has? Euros i Decimals de Profes en Apuros 


Un recurs que es basa en el famós joc de cartes «I have, who has» (jo tinc, qui té) però adaptat per treballar els euros i els decimals, un joc que podem jugar en família i que pot evolucionar i treballar amb monedes reals. El recurs inclou dues versions; Euros – Decimals i Decimals – Euros

El recurs està disponible en 3 idiomes en CATALÀ, CASTELLÀ i ANGLÈS


12 propostes per practicar l’escriptura amb polsadors (o sense) de The Big Bag Teacher

imatge thebigbagteacher - 5 recursos per no deixar d'aprendre durant l'estiu

Un recurs per sentir-se com als concursos de la tele, per aprendre a compondre paraules i algunes regles d’ortografia bàsiques, també inclou plantilles per crear les teves pròpies versions del joc.

L’autora, The Big Bag Teacher, ens dóna la solució si no tenim polsadors a casa, podem utilitzar pals de colors a dintre d’un got i en lloc de polsar, s’ha de ser el més ràpid en agafar el pal.

L’enllaç directe al recurs en CASTELLÀ


Starter’s DOBBLE de Petjades de Colors

imatge petjadesdecolors - 5 recursos per no deixar d'aprendre durant l'estiu


Una adaptació del famós joc de taula «Dobble» en anglès basat en el vocabulari de nivell «Starters» de Cambridge (animals, menjar, mobles, roba, objectes de l’aula…) per practicar vocabulari i exercitar l’agilitat mental i visual.

El joc està pensat en anglès, però com comenta l’autora Petjades de Colors, les imatges no entenen d’idiomes així que pots fer volar la teva imaginació.Un recurs que conté més de 40 situacions per treballar la lectoescriptura de manera creativa, divertida i personal.

Et deixem l’enllaç al recurs en ANGLÈS


Escriptura creativa per un any sencer: 40 situacions de EntreiPadsyCuadernos

imatge entreipadsycuadernos - 5 recursos per no deixar d'aprendre durant l'estiu

Un recurs que conté més de 40 situacions per treballar la lectoescritura de manera creativa, divertida y personal. 

Ideal per treballar la creativitat amb unes pautes, saber com abordar el tema i establir preferències per tenir una idea i desenvolupar-la.

Aquí teniu l’enllaç al recurs en CASTELLÀ.


Però, només aprenen durant l’estiu els infants?

L’estiu és un moment de desconnexió per a totes i tots els docents. Desconnectar per tornar a connectar és la frase de moda, però l’estiu és prou llarg per poder tenir algunes estones per seguir aprenent.

La nostra proposta és fer-ho d’una manera agradable, amb petites càpsules plenes d’aprenentatges. Les noves píndoles formatives de PPT poden ser una bona fórmula per seguir aprenent allà on siguis. 

Et deixem alguns exemples que et poden interessar: