SomDocents

5 raons per creure (o no) en el Blue Monday

somdocents
Teòricament el Blue Monday o Dillluns Trist es produeix cada tercer dilluns de gener. El primer a parlar-ne va ser Cliff Arnall, professor del Center for Lifelong Learning de l’Universitat de Cardiff. L’existència del Blue Monday es va deduir a través d’una fórmula (1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA) que conjuga una sèrie de factors pels quals el tercer dilluns de gener seria, segons aquesta teoria, el dia més depriment de l’any.
 
La climatologia. El clima, en ple hivern, no pot jugar mai a favor. Els dies freds i grisos no contribueixen a l’alegria ni la felicitat, sinó a la malenconia i la tristor.somdocents
 
Els deutes de la costa de gener. Tots la patim. La costa de gener és un dels pitjors malsons de qualsevol família. Les despeses del Nadal han fet estralls en la nostra economia i ara en paguem les conseqüències.
5 razones para creer (o no) en el blue monday 02 b
Els diners que tens al compte corrent. I és clar, després d’haver fet servir la targeta de crèdit sense mesura, que n’ha quedat del teu sou? Veure el compte corrent en números rojos tampoc contribueix a la felicitat.
somdocents
El temps que ha passat des del Nadal. Per Nadal vivim moments de felicitat, ens retrobem amb la família i celebrem. En el tercer dilluns de gener, totes les vivències queden ja molt llunyanes.
5 razones para creer (o no) en el blue monday 04 b
Els propòsits que ja has començat a incomplir. Anar al gimnàs? Ser més endreçat? Començar a fer dieta? Millorar l’anglès? Els teòrics diuen que en el tercer dilluns de gener, la majoria ja hem començat a incomplir els bons propòsits. I això no ens pot fer feliços, de cap manera.
5 razones para creer (o no) en el blue monday 05 b
I tu, també estàs trist en el Blue Monday?

Comentaris: