SomDocents

Top 10 d’activitats per fer a la neu

somdocents-neu

L’època més màgica de l’any ja ha arribat i a tots ens agrada anar a passar un cap de setmana a la muntanya per descansar i desconnectar. Els paisatges nevats, les nadales pel carrer, les llums dels carrers a la nit, el contacte amb la natura, respirar aire pur, el caliu d’un bon restaurant de menjar casolà, el relaxament a uns banys termals…

Tot i que l’activitat més practicada és sens dubte l’esquí, hi ha moltíssimes més opcions que volem compartir amb vosaltres per fer de la vostra escapada, una experiència inoblidable.

Anar en trineu

trineo

Probablement una de les activitats més divertides que podreu fer a la neu: llogar un trineu per hores i gaudir de les millors lliscades per pendents. Ideal per gaudir amb tota la família, des dels més petits als més grans.

Normalment gairebé totes les pistes d’esquí tenen servei de lloguer de material i es poden reservar amb antelació o al mateix lloc en el moment. També podeu optar per comprar un trineu a botigues d’esport o per Internet -són molt econòmics-.
Imprescindible portar jaqueta i pantalons impermeables i crema solar!

Voleu un trineu? El podeu comprar a molts llocs, entre ells Decathlon i Amazon.

Fer una excursió per la muntanya
treckking.jpg

La millor manera de gaudir de la natura i purificar els nostres pulmons és fer una excursió per la muntanya.
Pels més aventurers i esportistes, el trekking amb pals d’esquí és una opció perfecta i es pot planificar una ruta de tal manera que es plantegi un descans per l’esmorzar de mig matí o per berenar i així recuperar forces.  
Si la intenció és gaudir amb la família però de manera més còmoda, podem trobar un punt on estigui permès caminar i fer una petita excursió, sempre portant l’equipació i el calçat correcte.

Comença una guerra de boles de neu

Tan mítiques com divertides, les guerres de boles de neu són expertes en treure somriures. Escull un lloc on la neu sigui el més verge possible per fer millor les boles i comença a atacar a la teva família i amics!

guerra de bolas de nieve

Fer un ninot de neu

snowman.jpgÉs el moment de ser creatiu i construir un ninot de neu el més personal possible: amb els materials que tingueu en el moment i de la forma que més us agradi i us identifiqui (amb el vostre collar, bufanda, gorro…)
Podeu fer que cada membre de la família construeixi el seu ninot de neu i així recreeu la vostra família en versió snowmans! No oblideu fer-vos una foto per recordar-ho!

No sabeu com fer un ninot de neu? Aquí teniu les pautes per fer un bon ninot de neu: https://es.wikihow.com/hacer-mu%C3%B1ecos-de-nieve

Passeig amb raquetes

raquetas de nieveFer un camí amb raquetes de neu és la manera perfecta per gaudir de vistes espectaculars sense la necessitat d’esquiar. Les raquetes permeten pujar a alçades més altes perquè eviten les relliscades.

A la majoria de pistes es pot llogar el material i també es poden reservar excursions guiades per grups amb monitor que acostumen a ser molt enriquidores, ja que et porten per camins secrets que segurament sols no hi aniríem.

Tubing

Existeixen molts noms per definir el Tubing: tobogganing, donut… Bàsicament es tracta d’un pneumàtic condicionat per lliscar sobre baixades de neu i fer la funció de tobogan de muntanya. Segons la inèrcia, el pneumàtic es mourà durant la baixada i arribarà a grans velocitats. Aquesta activitat és apta per gaudir-la tant en família com amb amics.

A pistes com la de Formigal o a Naturlandia -Andorra- ofereixen aquest servei.
Qui no té ganes de provar-ho?

Vacations

Mushing

mushing2No et sona el terme “mushing”? I trineu tirat per gossos?

Aquest esport té molts anys d’història, abans de l’aparició de la roda, els habitants de Laponia van començar a utilitzar trineus de gossos per desplaçar-se a altres indrets, caçar, portar medicacions, etc.

Cada vegada s’ha anat tornant més popular el fet de fer una excursió amb trineu amb gossos de la raça Siberian Husky, famosos per la seva gran resistència en temperatures baixes. Una activitat única que segur que no deixa a ningú indiferent.

Patinatge sobre gel
patinaje

A practicar l’equilibri! Com no, el patinatge sobre gel és una de les activitats imprescindibles per fer a l’hivern. Una forma perfecta de fer exercici mentre gaudim en família.

A més, si tenim condicions meteorològiques desfavorables i no podem fer les activitats que teníem pensades fer, podem passar al pla B i trobar fàcilment una pista de gel coberta.

Construcció d’iglús

Et vols sentir com un esquimal de l’Àrtic? Construir el teu propi iglú ara és possible!
Als Pirineus trobaràs aquesta activitat per fer en família, amics o fins i tot de team-building amb els companys de feina. Amb les instruccions indicades, podràs construir un iglú i experimentar la sensació de crear el teu propi refugi.

iglu - Top 10 d’activitats per fer a la neu

Castells de neu

Ja has guardat les joguines de la platja? Aprofita i agafa el cub, la pala, la rasqueta, els motlles… tot el que tinguis a la capsa per emportar-t’ho a la neu! Passarem de construir castells de sorra a castells de neu, i podràs fer totes les formes que vulguis perquè la neu és un material molt modelable.
Deixa volar la imaginació i construeix la teva pròpia fortalesa!

castillos de nieve.jpeg

Comentaris: