SomDocents

5 beneficis del Mindfulness per a nens i nenes

5_beneficis_del_mindfulness_per_a_nens_i_nenes

Practicar el Mindfulness o cultivar l’atenció plena pot aportar-nos molts beneficis. Hi ha investigacions al respecte, de fet, que demostren que practicar Mindfulness cada dia ens ofereix molts avantatges, tant en el pla físic com mental.

Aquesta és una pràctica que podem adquirir plegats, amb els infants, tant a casa com a l’escola. Però, pots imaginar quins són els beneficis del Mindfulness per a nens i nenes? Aquí te’n presentem cinc de molt importants.

somdocents-mindfulness

La regulació emocional es pot aprendre a l’escola i de fet, és molt útil per als infants que es troben en fases de transició. Una sessió d’atenció plena o Mindfulness pot ajudar-los a concentrar-se i calmar-se durant tota la jornada. Tots tenim emocions aflictives: reconèixer i acollir als infants en aquesta realitat els conduirà a la superació i per tant, els oferirà eines per al present i el futur.

5 Beneficis del mindfulness per a nens i nenes 03-B

Hi ha infants que reconeixen les sessions de Mindfulness com a espais de calma i relaxació, davant les rutines i l’estrès diari. Un estudi de la Universitat de Cambridge (Regne Unit) conclou que el Mindfulness pot ajudar als estudiants en risc de problemes de salut mental. Practicant l’atenció plena, oferim als nens i eines  d’avui tècniques per reduir l’ansietat i l’estrès als joves i adults de demà.

5 Beneficis del mindfulness per a nens i nenes 04-B

La falta de concentració fa que els nens cometin errors i que la qualitat de la feina es redueixi. El Mindfulness és una activitat molt útil per reforçar la capacitat dels infants a l’hora de concentrar-se. Els nens aconsegueixen connectar-se amb ells mateixos i també amb la resta. Un dels exercicis pot ser el de concentrar-se en l’aire entrant i sortint pel nas o el d’escoltar atentament un so amb els ulls tancats i tornar-los a obrir quan ja no se senti.

somdocents-mindfulness

Prendre consciència del propi cos, notar què ens diuen les cames, l’estómac o les cames és un altre dels avantatges que ens proporciona el Mindfulness. L’atenció plena ens ajuda a escoltar el nostre cos i ens ofereix la possibilitat de transmetre als infants la importància de tenir cura de la seva salut. Ballar és una de les activitats que més ens serveixen per connectar amb el nostre propi cos i a expressar-nos lliurement.

5 Beneficis del mindfulness per a nens i nenes 06-B

El ritme trepidant de la vida sovint no ens deixa assaborir el moment i contemplar, amb els ulls i amb l’ànima, allò que hi ha de bell en les coses. Observar atentament el vermell intens de les roselles o bé parar atenció en paraules boniques, que ens agraden i que sonen bé, són activitats que ens poden ajudar a redescobrir la bellesa que ens rodeja.

 
https://www.somdocents.com/Cursos/Mindfulness-a-l-aula

Si vols aprendre més sobre el Mindfulness, matricula’t al curs de formació Mindfulness a l’aula, reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a formació permanent del professorat.

Comentaris: