SomDocents

5 activitats per treballar la por amb els infants

somdocents-por-infants

Les pors durant la infància. Heus aquí una temàtica que sempre és vigent. Treballar-les a través de jocs i activitats és una bona manera d’ajudar als nens a verbalitzar i superar les seves angoixes. Avui us proposem 5 activitats per canalitzar les pors i trobar la manera més positiva de superar –les.

  • Ombres xineses. És amb l’arribada de la nit que solen aparèixer les pors. Una activitat que us proposem per fer fonedissa la por a la foscor i als éssers nocturns és practicar ombres xineses. Apagueu les llums, obriu una petita làmpada i comenceu a practicar. Podeu fer-ho amb les mans o utilitzant figures de cartolina enganxades en bastons de fusta. I si representem contes en petits grups?

  • Sons nocturns. És de nit. Ja dins del llit a punt per dormir i ben tapat amb els llençols, s’escolta un soroll. Què ha estat això? És un monstre? Potser només és la casa que cruix! A la nit, quan hi ha calma els sons són més sonors que mai. Proveu de posar-vos a les fosques i escolteu els sorolls de la nit: un grill, la pluja, els trons, el mussol, les granotes, la fressa del bosc… Identifiqueu-los i parleu sobre quins són els sorolls que sentiu.
  • El fantasma menja-pors. Aquí teniu una activitat interessant. Un dels primers passos a l’hora d’afrontar les pors és reconèixer-les. En aquesta activitat us proposem confeccionar un fantasma gegant i penjar-lo a la classe. Aquest serà el dipositari de les nostres pors: ja sigui a través del mateix relat escrit de l’alumne o mitjançant un dibuix. Després podeu llegir-les i posar-les en comú per ajudar als infants a relativitzar-les.

fichafantasmaaventuradiminuta

  • Un concurs de monstres. Què us fa por? Com us imagineu els monstres? En aquesta activitat us proposem que els alumnes dibuixin el seu propi monstre imaginari. En acabar, podeu posar-los en comú i inventar-vos un nom. És el monstre tímid o bé el monstre pelut? Potser és un monstre rialler i en realitat no fa tanta por!

monster-1131847_1280

  • El llibre màgic de les pors. Parlar de les pors ajudarà als infants a relativitzar-les. Convideu-los a explicar quines són les seves pors i confeccioneu El llibre màgic de les pors, un conte compartit on tots participarem amb un capítol per explicar la nostra por i dibuixar-la.

Heu treballat les pors d’alguna manera a la vostra aula? Quins són els temors que més manifesten els vostres alumnes?

Comentaris: