SomDocents

5 activitats lúdiques i educatives per a fer a l’estiu

Somdocents-activtats estiu

Les vacances d’estiu són un bon moment per descansar. No obstant això, tots coincidim amb què el període estival és prou llarg per aprofitar-lo amb família i amics per viure experiències i aprendre coses noves. Avui us volem proposar 5 activitats lúdiques i educatives per fer a l’estiu.

  • Una visita nocturna al Parc Astronòmic del Montsec . Us agradaria veure les estrelles en un entorn privilegiat? El Parc Astronòmic del Montsec és un espai amb unes particularitats idònies per a l’observació astronòmica. Podeu fer una visita diürna, però el cert és que la visita nocturna té molt més encant. El parc es troba a Àger i podeu concertar la vostra visita directament, a través de la web.


 

  • Un passeig en carruatge per la Fageda d’en Jordà. Si esteu pensant en gaudir de l1024px-la_fageda_den_jordc3a0_un_dia_destiuet_de_sant_martc3ada natura, amb els ulls clucs us recomanaríem visitar La Fageda d’en Jordà, una reserva natural que s’estén sobre la lava dipositada pel volcà del Croscat. Ha estat font d’inspiració d’artistes diversos, un d’ells Joan Maragall. Podeu visitar-la a peu, en bicicleta o bé en carruatge. Podeu demanar més informació al Centre d’Informació del Parc Natural (Can Serra). Telèfon 972 26 81 12.
  • A rem per l’Estany d’Ivars i Vila-Sana. L’Estany d’Ivars i Vila-Sana fou recuperat l’any 2005 i compta amb una superfície d’aigua de 126 ha. El seu espai natural ja acull una important diversitat biològica. Podeu passejar-hi en bicicleta, a peu o fins i tot a rem. Si trieu aquesta opció, també podeu donar una ullada a les cases rurals que hi ha al voltant. Trobareu més informació a la pàgina oficial de l’Estany.

estany20ivars2001

http://www.pays-couserans.fr/Quelques-sites-a-visiter-pour.html

  • Visita a la granja Bamalou, per conèixer l’elaboració de formatges. Si teniu pensat fromagerie3-87e21sortir del país i a més, gaudir d’alguna experiència gastronòmica, podeu fer una visita a l’Ecomuseu de Formatge de Bamalou. En família podeu accedir-hi de manera gratuïta i observar totes les etapes de l’elaboració del formatge, així com conèixer tots els utensilis que es feien servir abans. La granja es troba a Castillon-en-Couserans, a l’altra banda dels Pirineus.

 

  • Un viatge històric amb el Tren dels Llacs. I tornem a Àger i al llegendari Tren dels Llacs. Es tracta d’unes locomotores dièsel que arrosseguen 4 vagons d’època per retornar-nos la nostàlgia i les perspectives de temps llunyans. Podeu agafar el tren a Lleida i arribar fins a la Pobla de Segur. Si aprofiteu per fer turisme i quedar-vos a dormir, podreu tornar l’endemà fins al lloc d’origen. Aquí trobareu tota la informació sobre bitllets, excursions i llocs interessants per visitar.

I vosaltres, quina activitat ens recomanaríeu? Proposeu, proposeu als comentaris!