SomDocents

5 activitats lúdiques i educatives per a fer a l’estiu

Les vacances d’estiu són un bon moment per descansar. No obstant això, tots coincidim amb què el període estival és prou llarg per aprofitar-lo amb família i amics per viure experiències i aprendre coses noves. Avui us volem proposar 5 activitats lúdiques i educatives per fer a l’estiu.

1. Visita nocturna al Parc Astronòmic del Montsec

Si voleu veure les estrelles en un entorn privilegiat ja podeu anar al Parc Astronòmic del Montsec. És un espai amb unes particularitats idònies per a l’observació astronòmica. Podeu fer una visita diürna, però el cert és que la visita nocturna té molt més encant. El parc es troba a Àger i podeu concertar la vostra visita directament, a través de la web.

Si estàs pensant en gaudir de la natura, amb els ulls clucs us recomanaríem visitar la Fageda d’en Jordà, una reserva natural que s’estén sobre la lava dipositada pel volcà del Croscat. Ha estat font d’inspiració d’artistes diversos, un d’ells Joan Maragall. Podeu visitar-la a peu o en bicicleta. 

1024px-la_fageda_den_jordc3a0_un_dia_destiuet_de_sant_martc3ad

L’Estany d’Ivars i Vila-Sana fou recuperat l’any 2005 i compta amb una superfície d’aigua de 126 ha. El seu espai natural ja acull una important diversitat biològica. Podeu passejar-hi en bicicleta, a peu o fins i tot a rem. Si trieu aquesta opció, també podeu donar una ullada a les cases rurals que hi ha al voltant. Trobareu més informació a la pàgina oficial de l’Estany.

estany20ivars2001

Si teniu pensat fromagerie3-87e21sortir del país i a més, gaudir d’alguna experiència gastronòmica, podeu fer una visita a l’Ecomuseu de Formatge de Bamalou. En família podeu accedir-hi de manera gratuïta i observar totes les etapes de l’elaboració del formatge, així com conèixer tots els utensilis que es feien servir abans. La granja es troba a Castillon-en-Couserans, a l’altra banda dels Pirineus.