SomDocents

10 cançons boniques per als més petits

SomDocents-cançons-boniques

La música és d’allò més beneficiosa per al desenvolupament cerebral. L’experiència d’escoltar melodies i cançons activa tot un seguit de mecanismes que ens ajuden a entrenar l’atenció i la memòria, capaços de posar en marxa la complexa maquinària dels sentits. Avui volem recomanar-vos 10 cançons boniques i especials per a escoltar amb els més petits. Esperem que us agradin tant com a nosaltres!

  • Conillets a amagar. La trobareu en diferents versions, atès que es tracta d’una cançó tradicional, també de les terres alicantines. Podeu cantar-la o dir-la com si fos un vers, abans de jugar junts a fet i amagar. Conillets, que esteu ben amagadets?

  • Les oques van descalces. Un clàssic per cantar i dansar en rotllana, tot imitant el pas de les oques. Es ideal per començar a treballar el ritme.

  • Anirem a París. Vet aquí un joc de falda per als més petitons. Cantem la cançó amb el nen a la falda i practiquem els diferents ritmes: al pas, al trot i al galop.

  • Els petits titelles. Segur que tots la sabeu. És una cançó tradicional catalana i molt rítmica, amb la qual els nens poden moure les mans. Si voleu, podeu afegir titelles de dit.

  • Aquí teniu una altra moixaina per cantar amb els més petitets i potenciar les seves habilitats comunicatives.

  • El ballet del rotlletó. Si voleu aprendre una dansa tradicional, aquesta us pot anar molt bé. El ballet del rotlletó és una cançó de sempre, que a més, podeu ballar plegats.

  • El gripau blau. Divertida i animada, aquesta és una cançó de sempre d’Ara Va de Bo (Xesco Boix). Aquí teniu una excusa perfecta per recuperar-la, ensenyar-la als petits i cantar plegats.

  • Oh, Pello, pello. I si heu de fer dormir als més petitons, aquí us oferim una cançó popular basca de bressol. Potser és poc coneguda aquí, però és un clàssic dels nostres veïns bascos. Nosaltres us proposem la versió de Mikel Laboa, però podeu triar la que més us agradi.

  • Massatge amb cançons. Aquesta no és una proposta aïllada. En aquest disc de la Dàmaris Gelabert trobareu un munt de cançons màgiques i relaxants per fer massatge als petits. Música dolça i càlida per calmar-nos.

Captura

http://www.damarisgelabert.com/album/massatge-amb-cancons/ 

  • I per finalitzar, un conte: La sopa de pedres. I del magnífic Xesco Boix, volem recuperar un conte fantàstic, que posa de manifest l’existència de desigualtats entre persones i reforça valors tan importants com la cohesió social i la solidaritat. És La Sopa de Pedres.

Que en gaudiu!

 

Comentaris: