SomDocents

Tots els beneficis que ens pot aportar la dansa

somdocents-tots-els-beneficis-que-ens-pot-aportar-la-dansa

La dansa és una disciplina meravellosa, que no només és expressió artística, sinó que ens ofereix una llista llarguíssima de beneficis. A més, per gaudir dels avantatges de la dansa no cal dedicar-s’hi professionalment. Val molt la pena proposar-s’ho si és per gaudir de tots els seus beneficis físics i mentals. En vols conèixer alguns?

1. Millora el sistema cardiovascular. La dansa ens ofereix grans beneficis per a la salut i una de les millores més importants es produeix en el sistema cardiovascular i respiratori.

2. És una bona manera de desconnectar. Aquesta disciplina pot convertir-se en una interessant via d’escapament, que exigeix de nosaltres molta concentració i que per tant, ens ajuda a desconnectar dels problemes de la vida diària.

3. Incrementa la resistència muscular. A través de la dansa, aconseguim drenar líquids i eliminar toxines, així com tonificar i enfortir els músculs.

4. Ens ajuda a relacionar-nos amb altres persones. Practicar la dansa ens ofereix la possibilitat de conèixer i connectar amb altres persones que poden compartir amb nosaltres inquietuds, interessos, pensaments i desitjos.

5. Millora l’elasticitat i la flexibilitat. Hi ha molts exercicis i estiraments que poden ajudar-nos a millorar l’elasticitat i la flexibilitat del nostre cos. A poc a poc i bona lletra, ho aconseguirem.

6. Ens permet conèixer millor el nostre cos. La dansa és una activitat idònia per  conèixer millor el nostre cos i adquirir-ne consciència.

7. És una bona fórmula per practicar el treball en equip. Sovint es duen a terme coreografies, sigui en parella o en equip, que exigeixen de nosaltres posar en marxa i practicar la capacitat de treballar amb altres persones.

8. Ens ajuda a controlar el pes. Com totes les activitats que impliquen un esforç físic, la dansa també és una activitat ideal per controlar el nostre pes, cremar calories i mantenir la nostra salut a ratlla.

9. Alleuja l’estrès i l’ansietat. Quan ballem alliberem dopamina, adrenalina i noradrenalina, imprescindibles per alliberar l’estrès i el malestar en general.

10. Fomenta la creativitat i l’expressió artística. Finalment, cal dir que la dansa també és una teràpia que ens ajuda a expressar a través del cos allò que no podem dir a través de les paraules.

Comentaris: