SomDocents

Princeses (oblidades o desconegudes)

- Princeses (oblidades o desconegudes)Princeses oblidades o desconegudes

Autor: Philipe Léchermeier
Il·lustracions: Rébecca Daumetrer
Traducció: P. Rozarena
Edelvives. 2015.
 
 
 

Aquest llibre no és cap novetat, ja fa anys que es va publicar però està ple d’històries originals amb les quals ens podem sentir identificats.

És un llibre dedicat a les princeses, no només a les que ja coneixem com la Ventafocs, també hi ha altres princeses (també s’ha colat algun príncep) que no entren dins del cànon de princesa perfecta. Són princeses diferents a les que coneixem, són mandroses, desmanegades, apasionades de la lectura i l’escriptura, maldrestres o temibles.

IMG-0368

El llibre està molt cuidat tant pels textos com per les il·lustracions. Els textos són divertits i plens d’anècdotes. L’autor juga amb les paraules i utilitza diferents tipus de lletres i tamanys. I afegeix a cada pàgina, frases que ens faran reflexionar.

IMG-0363
«Cantar és com acolorir les notes.»
«Les paraules viatgen i quan tornen ja no se les entén.»
«No somriure és com deixar de regar les plantes.»

Les il·lustracions són una delicia i estan molt ben treballades perquè retraten a les princeses que ens descriuen els textos, pots passar-te una bona estona buscant tots els seus detalls. A cada pàgina podem gaudir de la història d’una princesa i de la seva il·lustració.

Però no només es dedica a explicar històries de princeses i algun príncep. També ens ensenya algunes coses més: els escuts, com arribar a ser reina i els palaus i residències de princeses i prínceps, a més d’una guia pràctica sobre princeses. I per acabar tenim un test per saber amb quina princesa ens identifiquem.

És una petita i informal enciclopèdia de princeses que treballa la diversitat de persones amb les quals ens podem trobar a la nostra vida i també ens fa adonar-nos que tothom pot ser princesa o príncep.

Ens podem trobar amb la princesa Blandina, que en comptes de corona porta un barret de dormir; la princesa de la Nit, que viu amagada de les mirades, en la obscuritat d’una torre ombrívola; la princesa Farragosa, que parla sense parar però sense sentit; i les princeses Ding i Dong que es pasen el dia bebent te i jugant al Mahong.
És un llibre recomanat per a nens i nenes de 5 a 8 anys però una vegada el llegeixes te n’adones que és molt més, que el pot llegir tothom i que, encara sent adult, pots quedar-hi enamorat.

Nosaltres ens identifiquem amb la princesa Deletrea de Eritrea perquè li agraden els llibres tant com a nosaltres. Amb quina t’identifiques tu?

Les coneixes a totes?

Comentaris: