SomDocents

Trobar les parelles

Trobar les parelles

El recurs que us hem preparat avui és el joc de les parelles per professions. És un joc que té molts beneficis per infants. A més, és una excel·lent manera d’aconseguir que treballin amb calma durant uns minuts i que es tranquil·litzin ràpidament.

Una de les fitxes de la parella és un dibuix de la professió i l’altra és el nom, així associaran el nom amb l’ofici ràpidament. És un exercici molt visual, però també afavoreix la lectura i l’aprenentatge dels noms.

Beneficis del joc de parelles

  • Millora la concentració: aquest és un dels beneficis més interessants, ja que sempre hi ha nens que els costa concentrar-se en una tasca, encara més si estan en un grup amb més alumnes. Amb aquest joc aprendran a concentrar-se perquè hauran de fixar-se en les fitxes, recordar on estan les que volen girar…
  • Millora la memòria visual: és una excel·lent manera d’ajudar que recordin què llegeixen. Pot semblar que és poc temps el que han de memoritzar les fitxes fins que els toca el torn de jugar, però aquests pocs minuts són molt beneficiosos per a ells. Amb cada partida seran més capaços de retenir més imatges.
  • Els ajuda a pensar més ràpid: com és un joc en el qual s’ha de jugar de pressa, perquè hi ha un temps determinat, aprendran a agilitzar la seva ment, a prendre decisions i a fer relacions eficients.
  • Millora la memòria a llarg termini: a més de millorar la memòria visual, és ideal per a entrenar el cervell. Tot el que estimuli la nostra ment i faci treballar la memòria, ens ajuda a prevenir malalties mentals d’aquí a uns anys.
 

Comentaris: