S’atansa Nadal i molts de nosaltres ja estem pensant en els regals que hem de fer. L’estadística diu que de mitja, les famílies ens gastem més de 200 euros en regals i gran part d’aquests diners estan destinats a les joguines dels més petits. No són pocs els experts que parlen del fenomen dels nens “hiperregalats”: aquells que reben un gran nombre de regals i acaben per no fixar-se en cap d’ells. Als més grans ens passa sovint el mateix. És per això que volem plantejar-vos una sèrie de regals alternatius per a públics de totes les edats. Són propostes diferents, que fugen del consumisme i en la seva majoria, pensades per a viure-les en família. ¿Som-hi?
- Una subscripció a una revista. És un regal fantàstic pels enanorats de la lectura i per a pares i mares preocupats pel desenvolupament dels seus fills. En aquesta ocasió us recomanem una subscripció a una revista. La revista Namaka, la revista infantil més divertida i salvatge per als petits de la casa. Fomenta l’hàbit de lectura, els continguts són de primera categoria i les il·lustracions són una delícia. Podeu subscrurire-us a través de la seva pàgina i la rebreu puntualment a casa cada dos mesos.
- Un viatge amb globus. Infants i adults hem somiat alguna vegada amb viatjar amb globus. Hi ha diferents empreses que ofereixen vols en família, fins a un màxim de 8 persones.
- Un talonari d’experiències senzilles, però plaents. Les vacances de Nadal són un bon moment per gaudir del temps en família. El fred convida a quedar-se a casa, així que us proposem confeccionar un talonari d’experiències: un berenar de xocolata calenta amb coca, una nit d’acampada i pel·lícules a la sala d’estar, unes delicioses galetes de Nadal casolanes, un bany amb bombolles i massatge relaxant, un taller de titelles fets amb mitjons…
- Una col·lecció de llibres. En tots els paquets de Nadal hi hauria d’haver, almenys, un llibre. Aquest també és un bon moment per regalar propostes relacionades amb el Nadal i les tradicions.
- Un dia al museu. Una visita al museu pot ser interessant per treballar diferents temes. Feu una proposta de tots aquells museus (o exposicions) que encara no heu visitat i deixeu que els més petits triïn. Podeu relacionar aquesta visita amb algun dels llibres que els regalareu. És a dir, si visiteu el Museu de la Música, podeu aprofitar per comprar un llibre relacionat amb els instruments o la biografia adaptada de grans compositors com Mozart o Beethoven. Recordeu, per altra banda, que alguns museus són gratuïts els diumenges.
- Adoptar un pelut. El Nadal és un d’aquells moments en els quals moltes persones s’encrapitxen d’un animaló. És normal que els més petits se sentin encuriosits pels animals i de fet, tenir-ne un a casa és una excel·lent oportunitat per educar la cura d’un altre ésser viu, així com en la responsabilitat i el respecte. Cal, però, no caure en el parany de comprar. Visiteu les protectores que tingueu a prop i parleu entre tots de què suposaria tenir un nou company a casa. Hi ha molts peluts que desitgen ser adoptats!
- Regalar als altres. Ens omplim de regals i gaudim del Nadal envoltats de productes, grans àpats i llums de colors, però hi ha molts nens i famílies que no ho viuran així, sinó tot el contrari. El Nadal és un bon moment – tot i que podem fer-ho tot l’any – per col·laborar en una causa justa i aprofitar aquest moment per explicar als infants que hi ha realitats absolutament dramàtiques, a les quals no hem de girar l’esquena. Unicef, Amnistia Internacional, Alboan o la Fundació Vicente Ferrer són ONG amb les quals podem col·laborar per posar el nostre granet de sorra i construir plegats un món més just i ètic.