SomDocents

Dia de les famílies

És un dels dies més importants de l’any. El 15 de maig celebrem a tot el món el Dia Internacional de les Famílies, amb la voluntat de crear consciència sobre quin és el paper de les famílies en l’educació dels fills, des de la primera infància i oferint, tant a joves com a infants, oportunitats d’aprenentatge.

Però, per què més són importants les famílies?

Són el nostre suport: amb la família fem pinya. Saber que tenim el suport incondicional i l’estima de la nostra família ens fa sentir més segurs. La família, amb tots els seus membres, ens ajuda a fer pinya a l’hora de lluitar contra les adversitats i ens fa més feliços quan compartim allò que ens fa feliços.

Exemple d’amor i estima compartida. Els pares, les mares, els avis i les àvies ens han d’oferir, dia rere dia, l’amor a través de l’exemple. La seva capacitat d’estimar és el nostre model per quan estiguem preparats per formar la nostra pròpia família.

Educa en els vincles. Els vincles són molt importants en el decurs de la vida i la família és el viu exemple de com de vital és cultivar la fidelitat, la confiança, el respecte i la cooperació, dins i fora de la llar.

Donar la mà als més vulnerables. La família educa en l’empatia, el respecte i l’atenció als més vulnerables, com ara les persones grans o amb necessitats especials. I això ens fa empàtics i humans.

La família és la nostra llar. No n’hi ha prou amb una casa. La família i tots els seus components són la veritable llar. És la sensació de saber que quan arribem, ells hi seran i ens abraçaran fort, en les tristeses i en les alegries.

Hi ha alguna cosa millor en aquest món que la família?

somdocents-dia-de-les-families

Comentaris: