SomDocents

Els avantatges de formar-se amb cursos online

somdocents-avantatges-de-formar-se-amb-cursos-online

Avui és el dia mundial d’Internet i volem aprofitar per a explicar-vos els nombrosos avantatges que té el fet de formar-se amb cursos online.

Els cursos de formació online no estan fets únicament per a aquelles persones que necessiten compaginar treball, estudis i família, sinó per a totes aquelles persones que prefereixen més flexibilitat en el seu dia a dia en comptes d’haver d’assistir a classes presencials amb assistència obligatòria en horari rígids. Us sentiu identificats i identificades?

Coneguem doncs els beneficis de formar-se amb cursos online:

  • Permeten la formació contínua. Encara que ja estiguis treballant, els cursos online són perfectes per a les persones que volen continuar aprenent i formant-se sobre competències concretes que s’aniran afegint al currículum i despertaran noves oportunitats de treball.
  • Llibertat i flexibilitat per organitzar-te. El millor de formar-se des de casa és la llibertat d’horaris. Pots compaginar els estudis amb la feina, els encàrrecs, les tasques, l’esport, la vida personal… perquè tu tries quantes hores dediques al dia i això et permetrà estalviar temps i ser més efectiu. Si ets més de matins, perfecte, però si rendeixes més a les nits, també.
  • No passa res si sorgeixen imprevistos. Amb les classes presencials sempre sentim la pressió del grup i del docent, i qualsevol imprevist que tinguem se’ns fa un món. Formant-nos online, aquests poden sorgir sense problema, ja que sempre podrem recuperar les hores en un altre moment. Comptem amb una total flexibilitat per completar les tasques personals que tinguem.
  • Pots treballar més còmodament. Pensa en el goig de treballar mentre et prens un cafè en la teva tassa preferida o estudiar en pijama al sofà, tu decideixes. Aprendre al teu propi ambient facilita l’aprenentatge i el fet de treballar al teu ritme fa que aconsegueixis resultats més satisfactoris.
  • Et permeten estalviar. Ja de per si, els costos dels cursos online són més barats que els presencials, però a més, se li resten les despeses de llibres, desplaçament, pàrquing, etc.
  • Sempre hi ha algú llest per ajudar-nos. Les tutores i tutors estan allà per atendre els nostres dubtes i guiar-nos durant el procés d’aprenentatge. No només ens corregiran les activitats, sinó que ens ajudaran quan tinguem preguntes o ens sentim bloquejats amb un tema en concret.
  • Recursos audiovisuals. Els cursos online són rics en recursos audiovisuals, ja que poden facilitar-te vídeos, tutorials, curtmetratges i molt més en un sol clic a un enllaç. Això et permet adquirir més perspectives i exemples que es quedaran a la teva memòria més fàcilment que en una classe magistral.
  • Networking  Contactes. L’educació online et posa en contacte amb altres companys del sector, amb els quals poden sorgir relacions professionals i personals interessants per a l’intercanvi d’idees, recursos, activitats, etc.
  • Eficàcia. La formació online et permet aconseguir els teus objectius en un període de temps reduït (ja sigui obtenir més coneixement sobre un determinat tema, una certificació, activar un perfil professional, etc).

Segur que molts de vosaltres heu realitzat cursos online, ens expliqueu la vostra experiència als comentaris?

Comentaris: