Tremolors, constipats, mans esquerdades, tos, peus freds, nassos irritats, orelles vermelles, mals de gola… són alguns dels nostres principals enemics a l’hivern.
Com qualsevol altra estació, hem de gaudir de les meravelloses coses que ens aporta l’hivern sempre cuidant de la nostra salut. En aquesta època de l’any, és necessari prevenir les malalties i les intoxicacions respiratòries, que són més comuns que en qualsevol altra època de l’any.
Per això, tenim uns tips naturals que us ajudaran a entrar en calor ràpidament i mantenir-lo durant el llarg del dia per poder gaudir d’un hivern agradable.
Si teniu algun consell més, no dubteu en compartir-lo amb nosaltres als comentaris!
No a l’estratègia de la ceba
Molts de nosaltres caiem en la temptació de vestir-nos amb moltes capes a l’hivern per anar traient-les segons el temps que faci durant el dia, però és una estratègia perillosa, ja que és probable que suem. Quan la suor es queda freda, és quan podem agafar fred al cos i constipar-nos.
La millor manera de combatre el fred amb la vestimenta és portar una samarreta tèrmica i unes malles tèrmiques per mantenir la calor del cos durant tot el dia.
A més, segons les nostres necessitats i pressupost podem escollir des de les més bàsiques fins aquelles amb transpiració i aptes per fer esports d’alta muntanya.
Fes una ullada a la secció de térmiques de Decathlon.
Accessoris necessaris: barret i guants
A qui no se li posen les orelles vermelles o les mans vermelles els dies més freds d’hivern? Això succeeix quan el nostre cos envia un extra de sang a aquestes parts perquè no es congelin.
Les orelles i les mans són les parts del cos que pateixen més el fred. La clau està en evitar deixar cap part del cos a l’aire lliure, tapar-les amb un barret o unes orelleres i guants ens donarà una sensació de calentor molt agradable i estarem cuidant de la nostra salut.
El següent vídeo ens mostra els passos per crear un remei casolà: un mitjó farcit d’arròs per posar al microones i escalfar-nos.
Mel vs sucre
És hora de substituir la mel pel sucre! A banda de què és més saludable, ja que no està tan tractada i no porta tants greixos saturats, té moltes propietats antibacterianes que ajudaran les nostres defenses ara que a l’hivern estan més dèbils.
Molts establiments venen mel falsa venent-la com si fos natural. Si teniu dubtes de si la vostra mel és mel real o falsa, aquí teniu un truc infal·lible que us pot ajudar: poseu-vos una gota de mel a l’ungla. Si quan moveu el dit inclinant-lo cap abaix, és líquida i cau, és que és mel falsa. Si al contrari, es queda a l’ungla enganxada, és mel natural. A més, la mel real es cristal·litza amb el temps, mentre que la mel falsa es manté sempre líquida, ja que està ultrafiltrada.
Prohibit quedar-se quiet!
Fer exercici és un mètode perfecte per no tenir fred. Al moure’ns, generem calor.
A més d’activar el nostre raig sanguini, ens fa entrar en calor en menys de 5 minuts i per un llarg període de temps, fent que la nostra tolerància a les baixes temperatures augmenti, a part d’enfortir el cor.
Sabies que practicar exercici a l’aire lliure a l’hivern augmenta la crema de calories fins a un 30% més? El cos a l’hivern ha de treballar més per a regular la seva temperatura interna davant els elements externs i això ho aconsegueix consumint més calories i part de la grassa acumulada.
Tenim un gran ventall de possibilitats d’esports de muntanya, idonis per desconnectar de la rutina: patinatge, esquí, snowboard, senderisme…
És important protegir sempre la nostra pell del sol, especialment si l’esport es fa a la neu, ja que aquesta reflecteix els raigs solars.
Per aquells que vulgueu fer exercici però sense sortir a l’exterior, us deixem l’enllaç al canal de Youtube Gym Virtual de Patry Jordan, la blogger més important del sector de l’esport a Espanya, on mostra rutines i exercicis per tots els gustos i necessitats.
https://www.youtube.com/channel/UCfwP2H1CDJvssk6g2pm8EgA
Xarop natural: val més prevenir que curar
Estem acostumats a prendre xarops quan ens posem malalts però, per què no prendre un xarop natural abans que sigui massa tard?
Reunim els aliments amb més propietats beneficioses per l’hivern: aigua -aporta hidratació-, llimona – gran antioxidant-, mel -suavitza la paret de la gola-, gingebre -alt percentatge en vitamines- i ceba -alleuja la congestió nasal-.
Els posem a bullir a una petita cassola. Ho deixem reposar i ho guardem a la nevera en un pot. Cada matí, al llevar-nos, ens prenem una cullerada d’aquest xarop com a mètode antibacterià i per crear una barrera contra els virus. Funciona!
L’hora del te
No hi ha res com prendre un te al sofà de casa amb una manta per sobre una tarda freda d’hivern.
Es poden preparar amb diverses plantes, que a més d’ajudar a combatre el fred, contenen antioxidants que afavoreixen la digestió i depuren l’organisme. Protegeixen el nostre sistema immunològic i ens aporta hidratació, fet important tenint en compte que a l’hivern acostumem a beure menys aigua que a l’estiu.
El te verd és el més antioxidant i diürètic de tots, i si voleu prendre a la nit perquè us ajudi a dormir, el Rooibos no conté teïna i té unes qualitats molt beneficioses per la salut: antiinflamatòries, antivirals, millora la salut òssia i protegeix la pell.
En aquest vídeo que parla sobre els millors tes i infusions i les seves propietats.
Sorpresa: Xocolata
Ni los buenos son tan buenos, ni los malos son tan malos.
El cacau té un alt percentatge de grassa que aporta calories al cos humà. Això permet que es mantingui calent fent la digestió i pels nivells d’energia que s’adquireixen. També ajuda a combatre el cansament, sensació molt recurrent a l’hivern, ja que els nostres músculs estan en tensió com a mètode de defensa del fred i això fa que acabem esgotats quan acaba el dia.
Ja tenim excusa!
Spa a casa
Pensant en els beneficis que aporta a la nostra salut, hauríem d’anar a l’spa un cop mínim per setmana. Però com això és bastant difícil, hem d’anar pel mètode casolà, que consisteix a fer un seguit d’activitats que ajuden a millorar la percepció tèrmica i passar menys fred.
Una d’elles és alternar aigua freda i calenta a la dutxa per reactivar la circulació de manera ràpida. L’altra consisteix a fer-nos massatges als peus amb crema hidratant per estimular-los i escalfar-los.
Durant aquesta època de l’any, la pell lluita contra els canvis bruscs de temperatura, el vent, i les calefaccions. Per això, és aconsellable hidratar, protegir i nodrir la pell per a evitar descamacions i esquerdes.