SomDocents

10 propòsits educatius per al nou any

somdocentsEn acabar l’any, fem balanç de tot plegat. Allò què hem fet bé, aquelles coses que encara ens cal millorar. Per això hem pensat que pot ajudar-te comptar amb un llistat de propòsits educatius que poden inspirar-te durant tot l’any.

Els propòsits educatius són intencions pedagògiques, que tenen a veure amb la finalitat d’educar, d’aconseguir fites i de gaudir de l’experiència d’ensenyar i d’aprendre. Aquests són els 10 propòsits educatius que nosaltres ens proposem per al nou any:

  1. Desenvolupar un entorn positiu. On alumnes i docents puguin interactuar amb iniciativa, confiança i amb tota la disposició per aprendre i educar.

somdocents

  1. Fomentar l’expressió d’emocions. Que l’aula sigui un espai favorable per a expressar les nostres emocions, aprendre-les a reconèixer i gestionar-les amb naturalitat.

somdocents

  1. Oferir espais de diàleg i intercanvi. Connectat amb el propòsit d’expressar les nostres emocions trobem aquest altre, que ens parla sobre reservar i crear espais on puguem expressar-nos i dialogar més sobre allò que ens ocupa i ens preocupa.

somdocents

  1. Treballar per a l’efectiva resolució de conflictes. També a través del diàleg, l’expressió d’allò que sentim quan hi ha un problema, escoltar les parts i mirar de resoldre-ho d’una manera efectiva, de manera que n’aprenguem.

10 propositos educativos para el ano nuevo 05 C - 10 propòsits educatius per al nou any

  1. Millorar la comunicació. Tant a l’aula com amb els nostres companys, a través de les reunions de cicle, els consells i les reunions de departament. I si aquest any busquem estratègies per comunicar-nos més i millor?

10 proposits educatius per al any nou 05-B

  1. Participar activament en la cura i conservació del medi natural. El contacte amb la natura contribueix a millorar el desenvolupament motor i cognitiu, la capacitat d’estar més atents, l’autonomia o l’adquisició de valors.

somdocents

  1. Potenciar la capacitat d’observació. L’accés i l’abús de les pantalles ens empenyen a viure a un ritme accelerat. Cal, des de l’aula, treballar la capacitat d’observació per educar la intel·ligència i la concentració.

somdocents

  1. Promoure l’autonomia. ¿És la nostra aula un espai que ajudi als infants a ser més autònoms? Potser un bon propòsit per aquest nou any sigui el d’adaptar aquells espais que presenten obstacles o generar-ne de nous que us ajudin a promoure l’autonomia.

somdocents

  1. Cultivar l’esperit crític. És fonamental perquè els nens aprenguin a prendre decisions autònomament i siguin capaços de desenvolupar una personalitat independent. La motivació, l’empatia i la capacitat d’argumentar són només algunes de les habilitats que ens serviran per a construir infants crítics.

10 proposits educatius per al any nou 09-B

    1. Implicar a infants i famílies. Implicar a les famílies en el dia a dia de l’aula és fonamental per aconseguir sinergies comunes i avançar cap a un objectiu comú: aconseguir que els aprenentatges siguin transversals i enriquidors.

somdocents

Comentaris: