SomDocents

8 plats calentets per combatre el fred

somdocents

Amb les baixes temperatures pròpies de l’hivern, a tots ens agrada que els àpats ens escalfin el cos i ens donin l’energia que necessitem per combatre el fred.

En aquest article us donarem 10 idees de plats calents perfectes per entrar en calor i us deixarem l’enllaç de cada una de les receptes perquè pugueu preparar-les!

  • Escudella

L’escudella és la sopa tradicional per excel·lència i la més completa! És molt recomanable menjar sopa a l’hivern ja que, en aquesta època de l’any acostumem a beure menys aigua i estem més deshidratats.

Encara que es necessita un temps per cuinar-la, perquè s’ha de preparar el caldo i porta llegums, carn i verdures, us aconsellem fer-ne bastant quantitat i congelar la meitat o el que sobri per poder consumir-la en un altre moment.

escudella

Recepta: https://catalunyacuina.com/carns/escudella-carn-dolla

  • Crema de verdures

Les cremes i els purés tenen una gran concentració de vitamines i minerals, així com una gran quantitat de fibra. Aquestes dues coses resulten molt interessants en l’àmbit nutricional. Les verdures també aporten enzims que beneficien el procés de la digestió i ens hidraten pel seu gran contingut d’aigua.

Les cremes són una opció perfecta per menjar sa alhora que escalfem el cos. Tenim moltíssimes varietats per fer-les segons els diversos gustos, ja que les podem preparar amb gairebé totes les verdures o barrejant-les entre elles.

crema de verduras

Recepta: http://ecomenja.com/la-recepta-del-mes-crema-verdures-temporada/

  • Llenties estofades amb arròs

Un plat tradicional que mai passa de moda.
En menys d’una hora tenim una recepta completíssima i ple d’energia gràcies a l’alta proteïna que contenen els llegums. La combinació d’aquests amb algun cereal és òptima nutricionalment parlant. A més, ens encanta el sabor casolà que queda al juntar-los amb el sofregit.

I com molts plats… estarà encara més bo l’endemà perquè agafarà més sabor!

lentejas-con-arroz

Recepta: https://alcaliudelacuina.wordpress.com/2014/05/15/llenties-estofades-amb-arros/

  • Estofat de vedella

Els estofats són plats que s’han cuinat des de sempre a les cases, i ens segueixen encantant per la seva carn melosa, l’acompanyament de verdures i per permetre’ns fer allò que tant ens agrada: sucar pa a la salsa!!!

També us aconsellem fer-ne prou quantitat per poder guardar-ne a la nevera i tenir llest el dinar o el sopar d’un altre dia.

estofado-de-ternera-21

Recepta: http://www.benremenat.cat/2012/10/estofat-de-vedella.html

  • Faves amb cloïsses

Les faves blanques són més digestives que els altres llegums i són molt riques en antioxidants, ferro i potassi.
Aquest plat és molt ric en fibra i proteïna, fet que ens ajuda a saciar la nostra gana i ens deixarà calentets per més temps.

Les cloïsses ens donaran aquell sabor de mar que tant ens agrada i podem afegir altres mariscs com gambes o peixos com rap per fer el plat encara més complet, segons els nostres gustos i necessitats. Segur que voldrem repetir!

receta-de-alubias-con-almejas-y-sepia-1.jpg

Recepta: http://www.caldoaneto.com/ca/recetas/faves-amb-cloisses/

  • Orada al forn

Plat senzill i saborós, a la vegada que saludable. L’orada és un peix que destaca per la seva poca presència d’espines i les que té són fàcils d’identificar i treure, fet que fa que sigui un plat còmode i indicat per nens.

Podem aprofitar i cuinar al forn tantes verdures com vulguem a part de la patata que s’acostuma a posar, i afegir pebrots, albergínia, carabassó, espàrrecs, etc.

En una mitja hora podem tenir un sopar perfecte per tota la família sense gairebé embrutar la cuina!

dorada_horno_patata_panadera.jpg

Recepta: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Orada-al-forn-amb-patates-00001/

  • Porrusalda

En un dia fred o plujós busquem una recepta que ens reconforti i ens escalfi per dins i per fora. Doncs un d’aquests plats és la porrusalda, un dels més famosos de la gastronomia basca.

Consisteix bàsicament en un caldo de porros i patata però també es pot afegir bacallà o alguna carn. És un plat econòmic, saborós, saludable i fàcil de preparar. Ho té tot!

porrusalda

Recepta: https://www.cocinacaserayfacil.net/receta-porrusalda-vasca/

  • Albergínies farcides

Les albergínies farcides són un plat que permet molta creativitat. Les podem farcir de diferents carns, bolets, verdures, formatges, embotits… a gust dels creadors i creadores. En aquest cas, hem escollit albergínies farcides de carn picada, que és el més comú.

La seva preparació no porta tant de temps com sembla i estan increïblement bones! A més, és un plat molt complet que ens deixarà tips i amb prou energia per fer-li cara a l’hivern.

berenjenas rellenas

Recepta: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Alberginies-farcides-i-gratinades-amb-formatge/

Comentaris: