Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i medició de la nostra web per millorar els nostres serveis. Podeu veure la nostra política de cookies, aquí. Si continueu navegant esteu acceptant el seu ús. D'acord | Més informació

Al curs Eines digitals aprendràs què és i com s’utilitza un blog, un Kahoot! i un portafolis digital. Aquests tres recursos es treballaran dins de l’àmbit escolar i com a eina educativa. Entre tots i totes participarem en la creació dels recursos per treballar i aprendre plegats.

El curs Eines Digitals comptabilitza per acreditar el perfil de competència digital docent. Està incorporat a la llista de cursos de formació i programes d'innovació educativa, aprovada mitjançant resolució del director general competent en matèria de professorat. Es té en compte per a l'acreditació de cadascun dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Al portal web del Departament d’Educació podeu consultar l’aplicatiu de perfils professionals.

Aplicatiu de perfils professionals

40,00€
Matricular-m'hi

Característiques del curs

El curs es realitza de manera online a través d’un campus virtual.

Té una durada de 30 hores estructurades en 3 setmanes, amb un preu de 40€.

L’horari el marques tu, ja que pots accedir al campus virtual i treballar-hi quan ho necessitis. Durant el curs es realitza una avaluació continuada amb activitats autoavaluatives, intercanvi d’opinions als fòrums i un qüestionari final de satisfacció.

Per obtenir el certificat amb la qualificació APTE és necessari realitzar totes les tasques del curs satisfactòriament.

És un curs reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya segons l'ordre ENS/248/2012 per la qual s’estableix que el màxim d’hores que es comptabilitzen haurà de ser de 10h de formació no presencial a la setmana.

SomDocents ofereix convocatòries mensuals dels seus cursos reconeguts, excepte a l'agost.


Objectius

  • Conèixer aplicacions en línia que es poden utilitzar en l’àmbit educatiu.
  • Incrementar l’ús didàctic de les tecnologies a l'aula i utilitzar les eines TAC com a mitjà facilitador de l’ensenyament.
  • Assessorar els professors en l’ús didàctic de les TAC per tal d'assolir la competència digital docent.
  • Identificar les característiques i l’estructura d’un blog, un Kahoot i un portafoli digital.
  • Crear i editar un blog, un Kahoot i un portafoli digital.
  • Conèixer les possibilitats educatives que poden aportar els blogs, els Kahoot i els portafolis digitals.
  • Utilitzar els blogs, el Kahoot i els portafolis digitals com a activitats d’ensenyament-aprenentatge.

Programa de treball

1. El blog com a eina educativa -> Es treballarà el blog, es definirà el concepte de blog, es mostraran les seves característiques i la seva estructura. Es concretaran les possibilitats de la utilització dels blogs com a eina d’ensenyament-aprenentatge per tal de fomentar el treball col•laboratiu. Per acabar el mòdul es treballarà com fer un blog i es donaran pautes de com inserir diferents recursos.

2. El Kahoot -> En aquest mòdul es definirà l’origen i la definició del Kahoot, es mostraran les seves característiques i la seva estructura. També es concretaran les possibilitats educatives del Kahoot per treballar l’aprenentatge significatiu a través de la gamificació. Per acabar, es treballarà la creació i l’edició del Kahoot, donant les pautes de com fer-ho.

3. El portafoli digital -> Es treballarà el portafoli digital, és definirà el concepte, es mostraran les seves característiques i la seva estructura. Es concretaran les possibilitats de la utilització dels portafolis digitals com a eina d’anàlisi i reflexió personal. Per acabar el mòdul es treballarà com crear un portafoli digital, donant pautes de com fer-ho.