L’ITworldEdu és el punt de trobada anual del sector de la tecnologia educativa on docents i experts comparteixen les novetats i les experiències educatives que s’han dut a terme a les aules. Els dies 7 i 8 de març de 2016 es va celebrar a Barcelona l’ITworldEdu8, sota el lema «Escoles digitalment competents», on vam ser testimonis com la robòtica, les pissarres educatives o les aplicacions ofereixen noves formes d’aprenentatge.
Per aconseguir que les escoles siguin competents digitalment és essencial la formació dels docents perquè és aquest col·lectiu el que ha d’assolir aquesta competència i ha de posar-la en pràctica per així transmetre-la als alumnes ja que és una habilitat molt important en la societat que vivim que es troba en constant canvi i on les noves tecnologies estan molt presents i ho estaran cada vegada més.
SomDocents va ser-hi present i va comprovar com aquesta edició ha sigut un èxit de participació amb més de 1.000 persones inscrites i on els tuits amb el hashtag #ITworldEdu8 han sigut Trending Topic. Juntament amb EducaciónDocente i AppsEduca vam mostrar com les noves tecnologies fan més accessible el coneixement, tant pels docents com pels alumnes.
Extracte del programa del 7 de març de 2016 a BTV Directe a l’ITworldEdu8
A través de les conferències dels diferents ponents amb les quals hem reflexionat sobre l’educació actual, els tallers de bones pràctiques per part de les empreses per donar solucions, les sessions temàtiques i dinamitzades i les millors pràctiques de les escoles s’ha pogut abordar la competència digital i s’ha obert un espai per debatre i reflexionar.
SomDocents va oferir un taller de bones pràctiques anomenat Formació permanent: espai per aprendre i compartir on la Cristina Menchén, responsable del Departament de Màrqueting i formadora online, ens va explicar com la formació permanent dels docents és un espai on conèixer i entendre els nostres alumnes, trobar solucions a la realitat de l’aula i compartir coneixements amb altres companys i companyes a través de l’educació emocional, les noves tecnologies, l’atenció a la diversitat i molts altres temes per descobrir.
Algunes de les reflexions que ens van deixar les conferències sobre l’educació actual és la necessitat que tenen els alumnes a què nosaltres, els docents, fan un gir i incorporem a les aules noves maneres de treball i aprenentatge com ara la gamificació o les flipped classroom.
A més aquest any, el Departament d’Ensenyament ha reconegut l’ITworldEdu8 com a formació permanent del professorat.
Davant aquest panorama només esperem que arribi una nova edició de l’ITworldEdu per assabentar-nos de les novetats que ens presentaran. Us hi esperem!