SomDocents

L’anglès i els mestres i els professors

Somdocents Anglès i mestres i professors

En l’actualitat, és indispensable disposar d’una acreditació de tercera llengua en acabar els estudis de grau de qualsevol àmbit, també en els graus d’educació infantil i primària. La Normativa d’acreditació de la tercera llengua en els estudis de grau, aprovada pel Consell de Govern de 16 de juliol de 2010 i modificada pel Consell de Govern de 28 de febrer de 2013, estableix clarament que els estudiants han de comptar amb un nivell B1 acreditat d’una tercera llengua. Una gran majoria d’estudiants es decanten per l’anglès…

Els plans actuals d’estudis ja contemplen l’ensenyament de l’anglès com a tercera llengua des de les primeres etapes educatives. Així doncs, en molts casos, els alumnes que accedeixen a la universitat per començar estudis de grau d’educació infantil, primària o qualsevol altra especialitat que els permeti accedir a la sortida de l’educació, ja disposen d’un nivell prou elevat de llengua anglesa. Això fa que els resulti molt més fàcil accedir a l’acreditació d’aquest coneixement i en definitiva, desenvolupar amb èxit les tasques encomanades, tant de la seva vida professional com educativa, en aquest idioma.

Però, cal que els mestres i professors sàpiguen anglès?

Alguns professionals dedicats al món de l’educació s’han enfrontat a l’anglès com un repte personal. Tenint en compte que fins fa uns anys no s’impartia obligatòriament a l’escola i que molts docents que exerceixen la seva tasca avui varen estudiar francès durant la seva etapa educativa, no es fa estrany que una part important d’aquest col·lectiu no disposi de coneixements d’anglès.

A les escoles ja comptem amb professionals de l’anglès que imparteixen de manera exclusiva aquest idioma a les nostres aules. No obstant això, la voluntat d’aprendre i el desig de sentir-nos integrats en un món cada cop més anglòfon ens hauria d’esperonar a l’aprenentatge. A banda d’enriquir-nos personalment amb la incorporació d’un nou idioma, serem capaços de donar suport als nostres alumnes i no ens sentirem perduts cada cop que aparegui una frase en anglès o quan trobem referències a certs mots en l’esmentat idioma.

I per on puc començar?

La Generalitat de Catalunya ofereix plans d’ensenyament regulats a través de les Escoles Oficials d’Idiomes. Aquesta és una bona opció si estàs interessat a treballar l’anglès a llarg termini i durant tot el curs escolar. Una altra opció interessant és la que us plantegem a través de SomDocents ishutterstock_129063554.jpg amb la col·laboració de l’Associació Proeduca.

Es tracta de cursos d’anglès que es poden realitzar online, de manera que evitaràs haver de disposar d’un temps que no tens per acudir físicament a classe. Consten de 30 hores i estan reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a formació continuada per al professorat. No obstant això, si no ets docent, es tramitarà un certificat propi d’assoliment.

I quines garanties m’ofereixen aquests cursos?

En primer lloc has de saber que existeixen diferents cursos, adaptats a cada nivell d’anglès. Si no saps quin s’adapta millor al teu, podràs realitzar la prova oficial de nivell d’anglès de Cambridge fent clic en aquest enllaç. Amb els resultats, podràs comprovar a quin nivell dels cursos oferts equival.

Més informació sobre aquests cursos d’anglès a www.somdocents.com.

Comentaris: