SomDocents

Manualitat titelles

Com aquest mes estem treballant les intel·ligències múltiples, hem buscat una manualitat que permet treballar-les a l’aula. Avui farem un taller de titelles!

sd imprimibles titelles - Manualitat titelles

Aquesta activitat té algunes parts, les podeu fer en dies diferents perquè us doni temps a fer-la correctament i perquè els alumnes no se saturin.

Primer heu de pensar quina obra representareu, si la voleu a inventar o si adaptareu una obra que ja existeix (és l’excusa perfecta per a recordar algun gran clàssic de la literatura). Després haureu de pensar el guió i finalment fer els titelles i l’escenari.

Nosaltres us farem els passos a seguir per a fer els titelles i l’escenari.

Els passos per crear uns titelles de manera ràpida i senzilla són:

  1. Imprimir unes figures dels personatges. Nosaltres hem triat les figures del Blue i els seus amics.
  2. Enganxar un pal a darrera amb celo o cola.

I ja ho teniu fet!

Per fer l’escenari necessiteu:

  1. Un cartró gran o alguns petits i enganxar-los per tenir la mida que necessiteu. No fa falta que sigui molt gran perquè el podeu posar a sobre d’una taula tapada amb una tela i ja tindreu l’alçada necessària per poder representar l’obra.
  2. Mesurar l’amplada del cartró i dividir-la en tres parts per doblegar-ho una mica per la marca. Amb aquests plecs es mantindrà de peu a la taula.
  3. Fer un forat per una finestra perquè pugueu representar l’obra amb els titelles.
  4. Pintar-ho i decorar-ho al vostre gust.

Aquesta, és una opció, vosaltres podeu adaptar-la al vostre gust o fer titelles més elaborats amb teles, per exemple, o amb mitjons perquè els alumnes posin les mans dins.

Les intel·ligències múltiples que treballa aquesta activitat són:

  • Intel·ligència lògica: elaborar el guió, pensar quan parlen els personatges i l’ordre dels esdeveniments. També quan hagin de crear els titelles i l’escenari.
  • Intel·ligència emocional: treballaran l’empatia al posar-se en la pell dels personatges per a desenvolupar les seves històries.
  • Intel·ligència lingüística: quan hagin de recordar el guió, interpretar-lo amb els diferents accents i maneres de parlar de cada personatge.
  • Intel·ligència intrapersonal: deixaran de costat les seves pròpies emocions i sentiments per a adoptar les del seu personatge.
  • Intel·ligència espacial: aprendran a tenir consciència dels espais, les posicions i els moviments.
  • Intel·ligència cineasta i musical: si incloeu una cançó o ball també us ajudarà a treballar-la.