Nova col·laboració! Gaudiu moltíssim dels 5 activitats primaverals per a realitzar amb educació infantil que ens porta la Patty de @laclasedelaprofepatty
Reconèixer les estacions de l’any els permet als nens i nenes conèixer el món que els envolta i els canvis que es produeixen en el seu entorn més immediat.
És important sortir a la naturalesa perquè vegin els canvis que es produeixen i interactuar i experimentar amb els elements naturals que ens brinda l’ambient. També, podem dur a terme diferents activitats a casa o a l’escola amb elements naturals o com les que us mostro a continuació que els ajudaran a desenvolupar diferents destreses i conceptes bàsics relacionats amb l’estació en la qual ens trobem.
- Plantem!
Si a casa o en el col·legi es disposa d’un petit hort podrem plantar diverses llavors per a anar observant el seu creixement i anar realitzant cures diàries i necessàries com el reg.
Una altra opció si no disposem d’hort és posar llegums en un petit recipient o bosseta amb una mica de cotó mullat i al cap d’uns dies veurem com va creixent la planta. A més, podem recollir en un quadern de camp diferents dades com: els centímetres que va creixent, incloure una fotografia o un dibuix… per a veure la seva evolució.
- Finestres primaverals
M’encanta decorar les finestres de l’aula durant tot l’any i l’estació de primavera és una de les meves preferides per a fer-ho. Per a pintar en elles, no necessitem cap pintura especial, podem fer-ho amb les pintures que utilitzem normalment a classe i, a més es neteja molt bé quan vulguem treure.
Per a la seva realització, només necessitem pintures de colors, pinzells i les mans dels nens i nenes en les quals tirarem una mica de pintura i estendrem amb el pinzell per a posteriorment estampar a la finestra. Una vegada que estiguin posades les manetes que simulen les flors amb un pinzell realitzarem la tija en la qual podrem posar alguna fulla realitzada amb les mans. També, podrem posar gespa que es fa pintant els dits d’una mà i estampant-los en els cristalls.
El resultat és molt vistós i colorit i a més és una activitat que els agrada molt als nens, ja que normalment les finestres no és un lloc que s’utilitzi per a pintar.
- Paraules misterioses
Amb aquesta activitat treballarem la consciència fonològica i concretament la sil·làbica d’una manera lúdica i divertida a través d’una sèrie de targetes que contenen una paraula misteriosa que els nens i nenes hauran de desxifrar. I per a resoldre el misteri es convertiran en detectius!
Cada targeta conté una sèrie de dibuixos i els nens/es hauran de saber quina és la primera síl·laba de cada dibuix per a resoldre’l i col·locar les síl·labes corresponents en la casella sota cada dibuix. Aquesta activitat podem fer-la no sols amb la primera síl·laba de cada paraula sinó també amb la primera lletra depenent de l’edat dels nens/es amb els quals la duguem a terme.
Totes les paraules misterioses estaran relacionades amb la primavera, vocabulari que haurem treballat amb anterioritat.
- Perruqueria floral
Segur que si sortim a fer una passejada pel camp, trobem nombroses flors de diferents colors i podem recollir algunes classificant-les per colors o per grandàries per a executar aquesta senzilla activitat en la qual ens convertirem en perruquers/es primaverals.
En un cartó dibuixarem la silueta d’algunes cares de persones i farem uns forats en els quals els nens/es introduiran la tija de les flors que prèviament hem recollit. Amb aquesta activitat treballarem la motricitat fina, la concentració i la creativitat realitzant els pentinats florals que ens imaginem. A més podríem treballar la quantitat si afegim targetes amb números que ens indiquin la quantitat de flors que hem de posar, així com el tipus de flor. I no solament podem dibuixar en els cartons cares de persones sinó també d’animals com per exemple un lleó al qual haurem de completar la seva cabellera per exemple amb dents de lleó.
- Fanalets de flors
Si recollim flors quan sortim a passejar, podrem realitzar aquests senzills fanalets que us mostro a la foto amb els quals vam decorar els nostres balcons, terrasses, patis…
La seva realització és molt senzilla i necessitarem a més de les flors un tetrabric i paper adhesiu en el qual enganxarem les flors. Una vegada que tenim els materials, el primer que farem serà obrir el tetrabric i pintar-ho de blanc per a posteriorment dibuixar en cadascuna de les seves cares un rectangle al qual enganxarem el paper adhesiu. Després unirem totes les parts del tetrabric i enganxarem les flors recollides en les parts que tenen l’adhesiu i ja estaria llest, només faltaria posar dins alguna llum de led per il·luminar.
La veritat que queden molt bonics!
Hi ha moltes més activitats que es poden fer, ja que aquesta estació de l’any ens brinda molts elements naturals per a dur-les a terme, però he seleccionat només aquestes 5 que espero que pugueu realitzar tant a la vostra aula com a casa.
La clase de la profe Patty
https://laclasedelaprofepatty.blogspot.com/