9 apps d’històries originals i imaginatives

SomDocents-Cursos-Formació-Docents

Els contes en paper –cartó, plàstic o roba– són d’allò més necessaris per aprendre. No obstant això, existeixen moltes aplicacions que aconsegueixen recrear l’emoció de les històries i els contes i que a més, afegeixen els avantatges de les noves tecnologies.

Les quatre primeres són aplicacions compatibles amb dispositius Android:

  1. Contes clàssics. Si busqueu contes clàssics, l’aplicació Contes Clàssics de La Caixa és una proposta excel·lent. Inclou les històries de sempre en català i en castellà, també en àudio, classificades per escenes i capítols perquè sigui més fàcil navegar-hi. També us podeu gravar llegint el llibre i escoltar-ho després.

contes-classics-lacaixa

  1. La llebre i la tortuga. Una faula clàssica que utilitza la realitat augmentada. Amb aquesta aplicació de La llebre i la tortuga els més petits podran pintar, jugar, aprendre i viure aquesta història en primera persona.

la-liebre-y-la-tortuga01 La liebre y la tortuga02.png

  1. Nightly Night. És el què passa en una granja a l’hora d’anar a dormir. Tots els animalons estan cansats, però necessiten que algú apagui la llum i els desitgi bona nit. És una aplicació que inspira tranquil·litat, calma… i potser també una mica de son!

  1. La Caputxeta Vermella. Conté un munt de personatges fets amb roba de sac, els protagonistes de l’obra de teatre de La Caputxeta Vermella. L’infant podrà anar recollint estrelles per desbloquejar les biografies dels Bean Bag Kids, els actors d’aquesta representació.

la-caperucita-roja

Les cinc següents les podeu instal·lar en un iPhone o iPad:

  1. Auca digital. És una eina ben realitzada, amb unes bones il·lustracions i amb una clara vocació: motivar als més petits per gaudir de l’hàbit de la lectura. Auca digital, a més, inclou títols propis que us encantaran.

Auca digital.jpg

  1. Nurot. Probablement és una de les aplicacions per a nens més especials que hem vist. Nurot és un conte interactiu que compta amb una ambientació i una història molt especials. Per a molts és una auténtica obra d’art.

  1. CreAPP Cuentos. Imaginació al poder! Amb CreaAPP Cuentos podrem crear les nostres pròpies històries, la qual cosa és fantàstica per fomentar la creativitat de tota la família.

creapp-cuentos

  1. Leo de Phonak. Històries interactives. Aquí teniu una aplicació especial, perquè Leo de Phonak és una eina integradora, especialment dirigida a infants amb problemes auditius.

 leo-phonak

  1. Marina y la luz. És una llàstima que no estigui disponible en català, perquè es tracta d’una aplicació fantàstica. És una història sense paraules, amb música i unes il·lustracions magnífiques. Marina y la luz, a més, compta amb la mà de l’il·lustrador Alberto Vázquez, guanyador d’un Goya al millor curt animat per Birdboy.

 

Què t’han semblat aquests contes? En coneixes d’altres i els vols compartir amb nosaltres?

 

Comentaris: