Curiositats sobre pel·lícules que no t’esperaves

SD_curiositats_sobre_pelicules.png

1. El naixement de Toy Story. Volem compartir amb vosaltres el curtmetratge que va donar vida a la  pel·lícula de Toy Story, estimada per tothom. Al 1988 Pixar va crear aquest curtmetratge animat que va ser premiat amb un Òscar. La idea inicial era provar moviments humans en joguines fets 100% amb ordinador, fet que va resultar exitós i a partir d’aquell moment va sorgir la idea de crear un llargmetratge animat amb una nova història sobre joguines animades que posteriorment conquistaria el món.

2. La primera làmpada “mona”. Seguint amb Pixar, ens sembla interessant ensenyar-vos d’on va sorgir el logo que dona entrada a cada pel·lícula que realitza l’estudi, la icònica làmpada que salta damunt la lletra I i ens mira fixament. L’any 1985, Pixar va crear un curtmetratge animat amb dues làmpades com a protagonistes anomenat Luxo. Pixar va ser capaç de crear moviment humà a un objecte rígid sense possible animació a priori i fer-lo adorable. Per fer homenatge al resultat, van decidir que es convertís en el logo de l’empresa.

3. Quan la ficció supera la realitat. Segur que tots coneixeu la pel·lícula d’Steven Spielberg Tiburón, tot un clàssic a la història del cinema. El que potser no sabíeu és que va tenir unes repercurssions duríssimes aquell mateix estiu després que s’estrenés a la gran pantalla, reduint dràsticament el nombre de persones que anaven a les platges d’Estats Units, per l’extensa por als taurons. En realitat, són uns éssers tímids i solitaris gens interessats en els humans.

4. Una Grècia molt moderna. Recordeu Troia? Una pel·lícula amb Brad Pitt de protagonista, que mostra la història èpica de la guerra entre Troia i Grècia. Doncs a l’equip de rodatge se li va escapar una escena on darrera del protagonista es distingeix un avió! Un error força descontextualitzat. A la famosa pel·lícula de Pretty Woman, la Julia Roberts surt menjant un croissant i segons després, resulta que és un pancake. Unes setmanes enrere també hi va haver molta polèmica amb el cafè d’Starbucks a Joc de Trons. Si voleu conèixer algun error més com aquests a pel·lícules famoses, us recomanem aquest article:

5. Disney també recicla! En aquest cas, escenes. Aprofitant els moviments i les característiques de pel·lícules anteriors, Disney ha anat reciclant escenes durant els anys per retallar pressupost, temps i esforç. Al·lucinant! Us deixem alguns exemples a continuació:

6. La professionalitat per davant de tot. A la pel·lícula Django Desencadenado de Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio es va tallar la mà amb un vidre trencat al mig d’una escena i en comptes de parar, va utilitzar-ho per augmentar el realisme de la trama i fins i tot es va netejar la sang a la cara de l’actriu que feia de la seva criada. Després, va necessitar punts. Fets com aquesta escena o alimentar-se d’un peix cru a El Renacido, van sumar punts per emportar-se l’esperat Òscar a millor actor.

Coneixeu alguna curiositat més sobre pel·lícules que vulgueu compartir? Feu-ho als comentaris!

Comentaris:

A %d blogueros les gusta esto: