SomDocents

Rutes i excursions d’hivern

somdocents-excursions

L’hivern és una estació magnífica per gaudir de la natura i desconnectar amb la família o els amics amb una excursió. A banda de fer exercici, és una manera de respirar aire pur i sortir de la rutina i del caos de la ciutat.
Avui us recomanarem excursions per fer a Catalunya, a llocs preciosos on val la pena perdre’s.

Si saps algun itinerari que creguis necessari compartir, no dubtis a fer-ho als comentaris!

el niu de làliga - Rutes i excursions d'hivern

El niu de l’àliga, Alcover, Tarragona

El niu de l’àliga és un dels racons més visitats de les muntanyes de Prades. Si el que us ve de gust és una fàcil i agradable passejada fins a arribar a una cascada natural, aquesta és la vostra ruta ideal.
La ruta té 3 hores de duració aproximada (anada i tornada) i l’edat mínima recomanada és de 5 anys. El millor és fer-se uns entrepans i dinar al mig de la natura per agafar forces i continuar gaudint!

Fitxa tècnica: http://www.mujeresnomadas.com/senderismo-familiar-al-niu-de-laliga-y-les-fonts-del-glorieta

Delta de l’Ebre, Tortosa, Tarragona

delta de l'ebre.jpg

El Delta de l’Ebre és conegut pels seus diversos paisatges espectaculars i la seva gastronomia.
És un indret perfecte per passar un dia sencer visitant la desembocadura del Delta, fent un passeig amb creuer on s’explica la diferent flora i fauna, visitant les platges de dunes i els camps d’arrossos, realitzant activitats aquàtiques, i amb sort observar als flamencs que paren a les llacunes durant la seva migració.
Per gaudir d’un dinar diferent, sens dubte us recomanem anar al Musclarium, un indret especial on degustar uns musclos que no deixaran indiferent. Sinó, qualsevol restaurant on serveixin arrossos serà un 10 assegurat!

Aquí teniu 6 suggerències per fer al Delta de l’Ebre: http://www.losapuntesdelviajero.com/2016/08/delta-del-ebro-cosas-que-hacer.html

la font viva.jpgLa font viva, Peramola, Lleida

Passant per una capella, les ruïnes d’una antiga masia, boscs de roures i camps, farem 5,8 km de ruta que reactivarà el nostre cor a la vegada que ens connectarà amb la natura. La Font Viva és un bonic brollador natural on l’aigua salta entre les esquerdes de la roca coberta de molsa.
Un indret que es caracteritza per una vegetació densa i abundant on passar un matí de somni.

Fitxa tècnica: http://www.rutespirineus.cat/rutes/la-font-viva-peramola

Artiga de Lin i Uelhs deth Joeu, Viella, Lleida

artiga de lin.jpgViella és un dels pobles pirinencs més emblemàtics de Catalunya i destaca pels seus carrerons típics de barri antic de muntanya i la seva gran oferta culinària i d’activitats. Està rodejada de cims que superen els 2.000 metres, i això fa que existeixin moltes excursions possibles.

La que us proposem avui, és un dels paratges més bonics que es poden trobar a Viella i que no presenta cap dificultat. En tan sols una hora es pot gaudir d’una rica vegetació, barrancs, prats, boscs de faigs i avets fins arribar a l’Artiga de Lin i Uelhs deth Joeu.

Fitxa tècnica: http://www.rutespirineus.cat/rutes/uelhs-deth-joeu-era-artiga-de-lin

puigcerda.jpegLlívia a Puigcerdà, La Cerdanya, Girona

La Cerdanya és un dels indrets preferits per viatjar a l’hivern per la seva gran oferta d’esports de muntanya i pels seus paisatges i gastronomia.

Us mostrem una excursió per contemplar la història de la Cerdanya: 3 hores de passejada des d’un dels pobles més entranyables dels Pirineus fins a la capital de la Cerdanya, passant pel poble de l’Ur. Una manera perfecta de nodrir-se de cultura i de natura al mateix temps.

Fitxa tècnica: https://www.viatgeaddictes.com/rutes-girona/caminada-de-llivia-a-puigcerda-15/

Calella de Palafrugell, Girona

calella.jpgTot i que no pensem en la Costa Brava per fer una escapada a l’hivern, la veritat és que és el moment perfecte per gaudir de les millors excursions als pobles costers, ja que no hi ha gairebé turisme i es respira molta tranquil·litat.
Aquest camí de ronda de 30 minuts aproximadament comença a la cala del Golfet i acaba a Sant Roc. Està indicat tot el camí i és perfecta per gaudir d’una vista espectacular del front marítim de Calella i conèixer la vegetació mediterrània, observar roques i platges…
Si us quedeu amb ganes de més, podeu continuar direcció Palamós i visitar un altre poble preciós!

parc natural del montseny.jpgParc Natural del Montseny, Barcelona

Situat a prop del gran centre metropolità, trobem el Parc Natural del Montseny, un dels més importants de Catalunya. L’any 1978 la UNESCO el va declarar reserva de la biosfera, per això és una visita obligada en qualsevol època de l’any si encara no heu tingut el plaer de visitar-lo.
És una ruta idònia per gaudir d’una flora i una fauna molt rica amb els paisatges mediterranis més emblemàtics.

Montserrat, Collbató, Barcelona

montserrat.jpgHi ha infinites opcions per fer excursions a Montserrat, però la que us proposem avui és una senzilla i satisfactòria que s’anomena: el camí de l’oli.
Té dues hores de durada i comença amb un passeig per la falda de Montserrat a través de camps d’oliveres i alzines, passant per la masia de la Vinya Nova i per l’Alzina Gran, perfecta per parar a esmorzar o berenar. És important anar ben calçat!

Comentaris: