SomDocents

Quins canvis ha proposat pel nou curs 2022-23 el Departament d’Educació?

Quins canvis ha proposat pel nou curs 2022-23 el Departament d'Educació?

El nou curs 2022-23 es presenta tant o més mogut que els dos anteriors. Amb la pandèmia, els últims confinaments i testos donant els darrers espeternecs, el Govern de la Generalitat de Catalunya sembla no donar treva a docents i famílies. Arriben novetats! 

Només uns minuts abans de l’anunci oficial per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, els centres han rebut via correu electrònic les noves instruccions per al nou curs 2022-23 que vindrà. Alerta amb els canvis: 

Per començar: una setmana menys de vacances d’estiu per l’alumnat

El curs vinent els docents només tindreu dos dies per fer els preparatius. Treure la pols, com a màxim, i mirar què hi ha als armaris. Poca cosa més, perquè el vostre curs començarà l’1 de setembre, que cau en dijous. El dilluns 5 de setembre començaran els infants d’infantil i primària. El dimecres 7 de setembre, els d’ESO, batxillerat i formació professional, en lloc de fer-ho el 12, com era habitual. Els claustres tindran una hora més de coordinació cada mes. 

Jornada intensiva durant tot el mes de setembre

Un altre canvi important té a veure amb el tipus de jornada. I és que del 5 al 30 de setembre, tots els centres públics, privats i concertats faran jornada intensiva a infantil i primària. L’activitat lectiva serà de 9 a 13 hores. Per tant, a la tarda no hi haurà classes. En aquest cas, la pilota va a parar a la teulada de les famílies, que se les hauran d’empescar per conciliar.

 

Malgrat això, hi haurà menjador fins a les 15.30 hores i després, una hora més d’activitats gratuïtes (pagades per Educació), de manera que podran recollir els seus fills a les 16.30h. En el cas de secundària, els horaris no canvien.

Un dia més de vacances de Nadal

En realitat els dies lectius seran els mateixos. Les vacances d’estiu seran més curtes, sí, però a les de Nadal hi afegirem un dia. Segons el calendari que acaba de proposar el Govern, les classes del primer trimestre finalitzaran el dia 21 de desembre. 

Una altra jornada de lliure disposició

Els centres també podran triar un dia més de lliure disposició. Així, en lloc dels tres que tenim ara, en comptarem quatre. Aquest dia addicional es recomana ubicar-lo durant el segon semestre, perquè és el més llarg.  

Els nomenaments, a finals de juny

Per últim, cal dir que tal com han explicat des d’Educació, a partir del pròxim curs escolar, els nomenaments de la plantilla estructural dels centres es faran a finals de juny, en lloc de finals de juliol, com fins ara. D’aquesta manera, molts interins ja sabran a quin centre els toca per anar fent preparatius. 

Altres articles que et poden interessar

acreditar perfils professionals

Com acreditar els perfils professionals docents

Segur que n’has sentit parlar. Els perfils professionals són una realitat des de l’any 2014, a partir de la posada en marxa de la Llei d’Educació (LEC) i el decret de plantilles.

novetats per al curs 22-23

Novetats per al curs 2022-23

No hem parat d’ampliar el nostre catàleg de cursos arribant a la xifra actual de més de 50 en constant actualització.

Comentaris: