SomDocents

Plantes i flors beneficioses per la salut

somdocents

La natura ens regala coses úniques, i moltes d’elles provenen de les plantes que ens rodegen, que han manifestat tenir propietats úniques en diversos àmbits, sent beneficioses per a la nostra salut. Beneficis que poden incloure el fet de nodrir-nos, d’ajudar-nos a combatre malalties, millorar la nostra salut i fins i tot de millorar el nostre aspecte.
Estigueu atents perquè avui us expliquem les més importants i comentem els beneficis que tenen per la nostra salut.

1 . Aloe Vera

Segur que la coneixeu. És la planta més recomanable per la pell per excel·lència. Té molts efectes curatius i normalment s’utilitza per curar cremades, inflamacions, èczemes, i altres afeccions de la pell. No requereix preparació per utilitzar-la, ja que només cal agafar un tros i obrir-lo per utilitzar la polpa, incolora i gelatinosa. És un excel·lent antimicrobià i antiinflamatori natural. A què espereu per tenir-la a la vostra terrassa?

somdocents-aloe-vera

2 . Camamilla

Aquestes flors són un recurs natural idoni per aquelles persones que pateixen de dolors estomacals o de mala digestió. És molt recomanable utilitzar-la per ajudar a curar els còlics en bebès. Si les plantes a casa, pots fer un te amb caps de flors fresques o assecar-les i utilitzar-les més tard. Posa un grapat de flors en un recipient i aboca aigua bullent sobre elles. Deixa reposar durant 15-20 minuts i cola. Pren una tassa d’aquesta beguda reconfortant quan et sentis ansiós o inquiet, o abans de ficar-te al llit en cas que tinguis dificultats per a agafar el son.

somdocents-camamilla

3 . Lavanda

Aquesta herba és famosa per la característica fragància de les seves flors, però es pot utilitzar terapèuticament com un estimulant. La inhalació de la fragància serveix per a alleujar el mal de cap i la depressió. L’oli essencial extret de les flors té un lloc important en l’aromaterapia, utilitzat en olis hidratants, de massatge, sals de bany, etc. Pots afegir un grapat de flors de lavanda a l’aigua del bany o col·locar bosses de flors seques sota el coixí per a dormir com un angelet.

somdocents-lavanda

4 . All

L’all és sens dubte, una de les millors herbes medicinals del món. És antisèptic, antibacterià i elimina els paràsits (a més, espanta els vampirs!). També és útil com a purificador de sang i ajuda a promoure una circulació saludable. El podeu utilitzar per a tractar refredats, grips, mals de coll i problemes digestius. L’all augmenta el sistema immunològic en augmentar i estimular la producció de glòbuls blancs i és molt fàcil trobar moments per utilitzar-lo pel gran sabor que deixa a molts plats de cuina.

somdocents-all

5 . Gingebre

El gingebre és estimulant i és un gran additiu per a tes i usos culinaris. El gingebre és antiinflamatori, descongestionant i millora la circulació. Estimula el pàncrees i augmenta la producció d’enzims que afavoreixen la digestió. El gingebre també és excel·lent per a la flatulència i problemes estomacals, incloses les nàusees. És un antibacterià molt potent, capaç d’eliminar l’Helicobacter pylori, un bacteri responsable de moltes úlceres.

somdocents-gingebre

6 . Til·la

Si tens problemes d’ansietat i insomni, la til·la serà la teva gran aliada. Relaxant i somnífera, aquesta planta té un efecte sedant pel sistema nerviós. Els components antioxidants de la til·la també actuen com a antiinflamatoris, poden desinflamar articulacions, les vies respiratòries, etc. També és diürètica i millora la circulació.

somdocents-til·la

7 . Salvia

Aquesta planta medicinal és coneguda per calmar malalties com el reumatisme i la rigidesa muscular. A més, també relaxa i cura els maldecaps. D’altra banda, alleuja els refredats i ajuda en la digestió i les infeccions bacterianes. Una de les propietats saludables de la sàlvia parteix del fet que enforteix el sistema immune, ajudant a eliminar bacteris i servint com a antisèptic en cas de ferides i infeccions. També és rica en antioxidants i redueix la glucèmia, fet que fa el seu ús útil per a les persones diabètiques.

somdocents-salvia

8 . Menta

La menta té una infinitat de beneficis per a la salut. D’una banda protegeix el sistema respiratori, sent beneficiosa per tractar l’asma o els refredats, mentre que també es recomana pel dolor abdominal, ja que relaxa els músculs dels intestins. Sabíeu que també funciona com a repel·lent natural contra els mosquits?

somdocents-menta

Des de l’antiguitat les plantes medicinals s’han utilitzat com a tractament per a sanar i tractar les malalties. Tornar a elles pot representar una alternativa més natural i que alhora ens ajudi a recuperar el valor de la naturalesa que ens envolta.

Utilitzes sovint alguna planta o flor que no surti a la llista i ens la vols recomanar? No ho dubtis i explica’ns-ho als comentaris!

Comentaris: