SomDocents

Petites dosis de Mindfulness quotidià

Per practicar Mindfulness o atenció plena, és important dedicar-hi sessions completes en les condicions físiques i mentals més idònies. Cal que, en aquest sentit, triem espais ordenats, amb temperatures i colors agradables i que ho fem seguint unes directrius expertes.

somdocents-mindfulness

  1. somdocents-mindfulness Obre els ulls i respira: ets viu, estàs despert!

Quan et despertis, obre els ulls sentint que ho fas. Dedica’t uns minuts per seure i prendre consciència de la teva respiració. Nota com l’aire entra i surt del nas. Troba el teu ritme.

  1. somdocents-mindfulnessLa dutxa: una pluja per als sentits

Dedica’t els minuts de la dutxa. Nota l’aigua com cau, sent l’olor del sabó, la pressió de l’aigua a la pell, la calidesa i la frescor. Aquesta atenció plena es pot aplicar en altres tasques quotidianes de la higiene personal, com ara rentar-te les dents, pentinar-te…

  1. Petites dosis de Mindfulness quotidià 04-BL’alimentació: atents assaborim millor

És ben bé igual si tens mitja hora o cinc minuts per dedicar a l’esmorzar. Viu aquest moment amb intensitat, escoltant el soroll de la cafetera, remenant bé la llet i el cacau amb la cullera o bé sentint l’explosió de la taronja a la boca. Intentar fer-ho així en tots els teus àpats.

  1. Petites dosis de Mindfulness quotidià 05-BAdéu família: que tingueu un bon dia!

Anem de pressa i ben just som capaços de dir-nos adéu. Dediqueu uns minuts a escoltar-vos, expressar les vostres inquietuds i desitjar-vos bona sort. Una abraçada, un petó i un adéu conscient són molt necessaris. I ben aviat se us faran imprescindibles.

  1. Petites dosis de Mindfulness quotidià 06-BNomés una cosa a la vegada: treballa conscient

Facis el que facis, a la classe o al despatx, prova de fer només una cosa a la vegada. Dedica temps a revisar l’agenda. Quan acabis, mira el correu. Tot seguit, comença per una tasca i intenta mantenir l’atenció, per no tornar de nou a l’agenda o al correu. Augmentar la consciència també t’ajudarà a augmentar la productivitat.

  1. somdocents-mindfulnessAra ets un gat: estira’t

Dedica uns minuts a descansar. Aprofita per prendre un cafè (i recorda, fes-ho posant-hi tota l’atenció) o bé per estirar-te com un gat i alliberar tensions. Fes-ho diverses vegades. Tantes com sigui necessari!

  1. Petites dosis de Mindfulness quotidià 07-BFes feina a casa, amb gust!

En general no ens agrada gaire planxar, ni rentar els plats, ni posar rentadores. Si ho fas, que sigui posant-hi tota l’atenció. Nota com fas desaparèixer les arrugues lliscant amb la planxa sobre la roba, sent l’aigua a les mans i la textura de l’esponja…

  1. Petites dosis de Mindfulness quotidià 08-BHas quedat amb un amic? Doncs has quedat amb un amic!

Fes aquest exercici. Si has quedat amb un amic que fa dies que no veus (o fins i tot amb un, que vas veure ahir), posa el mòbil en mode avió una estona. Para atenció a la conversa. Escolta plenament allò que t’explica.

  1. Petites dosis de Mindfulness quotidià 09-BDecidit a gaudir d’una peli o d’un llibre? Fes-ho!

El vespre és un bon moment per relaxar-te o bé per dedicar temps a allò que més t’agrada. En lloc de fer zàping sense rumb ni objectiu, tria una bona pel·lícula o bé llegeix. Això sí, fes que l’experiència sigui plena i gaudeix-ne.

  1. somdocents-mindfulnessEl dia s’acaba: medita i dedica’t cinc minuts

No cal que facis una llarga sessió de meditació. Acompanya el ritual d’anar a dormir amb una petita dosi de respiració conscient. Seu i respira, almenys cinc vegades, dedicant tota l’atenció al teu cos i la teva respiració. Acomiada’t del dia. Demà comença una nova aventura plena!

Comentaris: