SomDocents

Mandales gratuïts per descarregar i pintar a l’aula

SomDocents - Mandales gratuïts

Hi ha activitats que ens permeten treballar la creativitat i que a més, tenen un munt de beneficis i avantatges relacionats amb la concentració, la relaxació i la meditació. Hauràs endevinat que aquests són pràcticament tots els beneficis de pintar mandales. Però, saps què són exactament els mandales i quins beneficis poden aportar?

Què són els mandales?

Mandala és una paraula tibetana (dkyil-‘khor”) de quelcom que vol representar simbòlicament l’univers. Normalment, es representen amb figures que s’organitzen al voltant d’un cercle. Estan pensats, de fet, per concentrar l’energia en un sol punt durant la meditació.

Els beneficis de pintar mandalesbaa6c5be7a49f8e1489121bd32cd53b9

Pintar mandales és una activitat que podeu dur a terme plegats, en un entorn agradable i relaxat, tant amb nens de primària com d’infantil (només cal que en trieu de senzills, adequats per l’edat). Aquesta és, de totes maneres, una activitat apta per a totes les edats. També per a adults! Però, quins són els beneficis de pintar mandales?

  • Ens ajuden a meditar. Són una manera molt senzilla d’endinsar-nos en el món de la meditació, perquè ens ajuden a recuperar l’hàbit de la concentració. Podem acompanyar el moment de pintar mandales amb música relaxant i una il·luminació agradable.
  • Fomenten l’expressió i la creativitat. Els experts en mandales coincideixen en el fet que segons l’estat d’ànim, seleccionem uns colors o uns altres. Això pot ajudar als infants a expressar les seves emocions i a ser més creatius.
  • Desenvolupen la concentració. En un entorn ple d’estímuls, la capacitat de concentrar-se és cada vegada un bé més preuat. El fet de crear i pensar en combinacions de colors ens ajuda a estar concentrats en una sola tasca i a deixar de banda altres pensaments.

Us heu decidit a pintar mandales?

Si voleu provar de fer aquesta activitat a l’aula, només necessitareu dues coses (bé, tres, si voleu posar música): colors i mandales. En trobareu llibres plens, però avui també us volem facilitar mandales per descarregar de manera gratuïta i a través d’Internet.

Aquí els teniu: 1 | 2 | 3 |4 | 5 | 6 |

Si a més, voleu recomanar-ne a les famílies per pintar a casa, ens sembla molt interessant la proposta d’EduIoga.

eduioga-1

I vosaltres, heu pintat mai mandales? Quina ha estat la vostra experiència?

Comentaris: