SomDocents

Ioga per a nens: un munt de beneficis

SomDocents-Ioga

Els beneficis de la pràctica del ioga per a adults són àmpliament reconeguts. Incorporar aquesta disciplina física i espiritual a la nostra vida ens aporta forma física, flexibilitat, salut i harmonia mental. Però, sabies que els infants també poden practicar-ne? Te’n donem algunes claus.

Per què pot ser bo?

En primer lloc, cal dir que es tracta d’una pràctica física i ja saps que qualsevol exercici suau que ens ajudi a moure’ns pot ser beneficiós per a totes les edats. En infants més inquiets o nerviosos, el ioga pot tenir molts més beneficis, atès que exerciten la respiració, aprenen a relaxar-se i a gestionar les situacions negatives. El ioga també incideix en la concentració, una habilitat que moltes vegades es veu afectada per un excés d’estímuls externs negatius (televisió, mòbils, tauletes, videoconsoles, etcètera).

Però nosaltres encara en destacaríem més, de beneficis:

  • Disminueix l’agressivitat, perquè els infants no competeixen
  • És una pràctica respectuosa, que fomenta la serenor
  • Representen figures d’animals i això és molt divertit
  • Afavoreix el pensament i la creativitat

Quan començar?

Si hem practicat ioga i en tenim nocions, a l’aula podem dur a terme algunes dinàmiques bàsiques que ajudin als nens a practicar la respiració conscient. No obstant això, a la xarxa trobareu vídeos interessants (i divertits!) per començar amb algunes rutines i postures.

La recompensa? És la mateixa activitat!

De ben petits, els infants estan acostumats a competir: han de ser els primers en tot, treure més bones notes que ningú, superar els seus companys… El ioga és una pràctica on no hi ha vencedors ni vençuts. La recompensa és l’activitat en si mateixa.

Cal tenir en compte que…

Algunes postures poden estar contraindicades si l’infant té algun problema de salut. Consulteu amb els seus pares i feu cas de les prescripcions mèdiques.

 

Comentaris: