SomDocents

Vertader o fals

vertader o fals

Avui hem preparat una activitat senzilla, però divertida i perfecta per treballar les intel·ligències múltiples a l’aula.

És el joc de veritable o fals. A continuació us expliquem la dinàmica del joc.

En el document que trobareu adjunt veureu dos tipus de cartells. D’una banda, hi ha dos cartells grans, en un posa veritable i en l’altre fals.

Aquests cartells són els que haureu de donar als vostres alumnes (un de cada) per tant haureu de fer tantes còpies com alumnes tingueu.

D’altra banda, teniu una sèrie d’enunciats amb frases, aquest full només l’heu d’imprimir una vegada. Heu de retallar els cartellets, si voleu els podeu plastificar, i introduir-los en una bossa per agafar-los a l’atzar d’un en un.

Quan hàgiu agafat un paper, l’heu de llegir en veu alta i els alumnes hauran d’aixecar el cartell de veritable o el de fals en funció de si creuen que és veritat o no el que s’anuncia.

Pots preguntar a un alumne en cada torn que expliqui el perquè de la seva elecció i dir-los si la seva resposta és correcta o no.

És una bona manera de treballar la intel·ligència lingüística. Així guanyaran fluïdesa a l’hora de parlar, milloraran l’habilitat de l’ús de la sintaxi, fonètica…

Comentaris: