SomDocents

Carta literària

carta literaria imprimible
  • Edat: educació primària
  • Durada: 30 minuts 
  • Format: Imprimible
  • Intel·ligències múltiples que es treballen: intel·ligència visual i espacial en clau de consciència i expressions culturals.
  • Material: Llibres/conte/revista, l’imprimible i bolígraf.

Quan el o la docent ha seleccionat un llibre que vol compartir i ha planificat el temps, l’espai i els materials, ha de reflexionar sobre com presentar-lo per captar l’atenció dels infants i aprofitar al màxim l’experiència literària que està a punt d’esdevenir.

Existeixen moltes maneres de fer-ho i dependrà també del coneixement del grup classe per fer-ho d’una manera concreta, atenent els seus interessos i necessitats. No hi ha ningú millor que el personal docent, que coneix l’alumnat, per decidir com iniciar el temps de lectura.

Desenvolupament de l'activitat

En aquesta entrada parlarem especialment de la funció de la carta literària i la seva utilitat com a recurs extra anterior a iniciar una lectura. 

 

Mitjançant aquestes propostes es poden treballar els elements literaris relacionats amb el títol, l’autor o l’autora, l’il·lustrador o la il·lustradora
i l’editorial, tot partint dels seus coneixements inicials, ja que poden fer deduccions sobre la història que estan a punt de descobrir.

També es pot preguntar si han llegit anteriorment altres llibres d’aquest mateix autor, autora, il·lustrador, il·lustradora o de l’editorial, ampliant
així el repertori de llibres que coneixen.

Aquests i un munt d’exemples més, els trobaràs al curs L’art d’engrescar a llegir i seleccionar llibres per infantil i primària. Tot i que també et poden interessar altres cursos relacionats amb la lectura i la biblioteca escolar

Altres imprimibles relacionats amb la lectura

Els principals errors lectoescriptura

Els principals errors en la lectoescriptura

Una manera de treballar la confusió auditiva a l’aula seria a través de targetes amb paraules per diferenciar una lletra d’una altra

Cub de lectura

Cub de lectura

l’acabar de llegir un llibre, un article, una revista… Els i les alumnes hauran de llençar el cub a l’aire i respondre a la frase que els toqui per atzar.

Articles que et poden interessar

Article_10_tips_per_impulsar_la_lectura

10 tips per impulsar la lectura

En aquest article trobaràs 10 idees per impulsar la lectura a l’escola. Aquests tips es poden adaptar segons l’edat i la maduresa dels infants.

3 preguntes i 3 consells per crear una biblioteca a l aula

3 consells per crear una biblioteca a l'aula

La biblioteca de l’escola o de l’aula no pot ser un magatzem avorrit ple de llibres. Ha de ser un espai que inspiri i animi a la lectura.

Comentaris: