SomDocents

Carta literària

SD_Imprimible_carta_literaria_blog

Carta literària

Quan el o la docent ha seleccionat un llibre que vol compartir i ha planificat el temps, l’espai i els materials, ha de reflexionar sobre com presentar-lo per captar l’atenció dels infants i aprofitar al màxim l’experiència literària que està a punt d’esdevenir.

Existeixen moltes maneres de fer-ho i dependrà també del coneixement del grup classe per fer-ho d’una manera concreta, atenent els seus interessos i necessitats. No hi ha ningú millor que el personal docent, que coneix l’alumnat, per decidir com iniciar el temps de lectura.

Tot i això, a continuació es presenten algunes propostes que poden servir d’inspiració.

Aquests i un munt d’exemples més, els trobaràs al curs L’art d’engrescar a llegir i seleccionar llibres per infantil i primària. Tot i que també et poden interessar altres cursos relacionats amb la lectura i la biblioteca escolar

 

En aquesta entrada parlarem especialment de la funció de la carta literària i la seva utilitat com a recurs extra anterior a iniciar una lectura. 

A cada sessió, abans de mostrar el llibre, els infants reben una carta amb el títol i la informació sobre l’autor, l’il·lustrador i l’editorial, tal com es pot observar a la plantilla següent que us facilitem perquè l’utilitzeu com a recurs a l’aula.


Pots descarregar la plantilla de la carta literària al mòdul 4 del campus virtual.

Mitjançant aquestes propostes es poden treballar els elements literaris relacionats amb el títol, l’autor o l’autora, l’il·lustrador o la il·lustradora
i l’editorial, tot partint dels seus coneixements inicials, ja que poden fer deduccions sobre la història que estan a punt de descobrir.

També es pot preguntar si han llegit anteriorment altres llibres d’aquest mateix autor, autora, il·lustrador, il·lustradora o de l’editorial, ampliant
així el repertori de llibres que coneixen.

Un comentario en “Carta literària

Comentaris: