SomDocents

El joc del tangram

El joc del tangram

Tots hem jugat al tangram, és un joc molt senzill, amb el qual tots els alumnes, independentment de la seva edat, poden jugar.

El joc consta de set peces: un quadrat petit, un romboide i cinc triangles (dos de grans de la mateixa mida, un mitjà i dos petits també de la mateixa mida).

Si estàveu buscant una activitat creativa i que calmi els alumnes, aquesta és perfecta. Sabíeu que es poden formar fins a 16.000 figures diferents?

Beneficis de jugar al tangram

  1. És ideal per estimular la seva creativitat, ja que amb les peces poden fer les figures que ells volen. A través d’idees abstractes que se’ls acudeixen, aprendran a materialitzar-les. Poden fer una figura gran o algunes de petites, com ells vulguin! Aquí també trobaràs una dinàmica en la qual hauran de treballar i desenvolupar la seva creativitat.
  2. Aprendran a ser pacients. Tot i ser un joc senzill, la paciència és un dels requeriments que es necessita per poder jugar. Ja que hauran de pensar com posar les figures per fer les formes que volen. També quan hagin de copiar les figures a partir d’un exemple que els doneu.
  3. Afavoreix la memòria visual quan els donem diferents models i els han de fer amb les figures, estimulen la seva memòria. Ja que han d’observar el model i reproduir-lo.
  4. Millora la coordinació visual i motriu, ja que primer s’han de fixar en les formes que han de fer (vista) i després reproduir les formes amb les mans, és el joc ideal per millorar aquesta capacitat de mans i ulls.

 

A continuació trobareu l’arxiu que heu de descarregar. Podeu imprimir un per a cada alumne, ells mateixos poden retallar les figures, així es prepararan per a l’activitat i es tranquil·litzaran.

Comentaris: