SomDocents

El joc del mall matemàtic

Joc del mall matematic

Qui va dir que no es pot aprendre matemàtiques amb jocs? Proposem aquesta adaptació d’un joc de taula perquè pugueu repassar les operacions matemàtiques.

  • Edat: cicle mitjà i superior de primària
  • Durada: 1 hora
  • Format: Imprimible
  • Intel·ligències múltiples que es treballen: intel·ligència logicomatemàtica i aprendran com funcionen les relacions lògiques i resoldre problemes
  • Material: Objecte (pal, rellotge de sorra o ampolla buida) i les cartes d’aquest imprimible

Us recomanem imprimir i plastificar les fitxes perquè us durin més i pugueu jugar moltes vegades. Podeu imprimir tantes targetes com vulgueu perquè tots els alumnes puguin jugar alhora.

Com juguem?

El joc és molt senzill, els alumnes hauran de posar-se en grups de quatre formant un cercle, enmig del cercle, i a l’abast de tots, haureu de col·locar un objecte a manera de mall, pot ser un pal, un rellotge de sorra, una ampolla buida, qualsevol cosa.

  1. Cada alumne tindrà una pila de cartes boca abaix (així no les veuran fins que els toqui jugar) davant d’ell.
  2. Per torns giraran una carta i la posaran en una altra pila al costat, quan dos (o més) alumnes tinguin la mateixa carta hauran d’intentar agafar el mall abans que el seu rival.
  3. L’alumne que l’agafi abans, haurà de lliurar les seves cartes que estan boca amunt al company que no ha agafat el mall. Aquest últim haurà de posar-les mirant boca abaix a la pila de cartes que té per jugar.

S’ha de continuar el joc fins que un alumne es quedi sense cartes, així es convertirà en el guanyador de la partida.

Com hi ha operacions matemàtiques a les fitxes, sense adonar-se els alumnes estaran repassant el contingut treballat a l’aula.

 

Imprimibles relacionats

Figures geometriques per treballar la psicomotricitat fina

Figures geomètriques per treballar la psicomotricitat fina

Aquest imprimible pot resultar útil per treballar la psicomotricitat fina amb el primer cicle de primària.

4 sudokus per treballar la logica matematica

4 sudokus per treballar la lògica matemàtica

4 sudokus en PDF per treballar la lògica matemàtica amb els nens i nenes d’educació primària (cicle superior) i secundària.