El joc del mall matemàtic

Qui va dir que no es pot aprendre matemàtiques amb jocs? Avui us portem l’adaptació d’un joc de taula perquè pugueu repassar les operacions matemàtiques.

Us recomanem imprimir i plastificar les fitxes perquè us durin més i pugueu jugar moltes vegades. Podeu imprimir tantes targetes com vulgueu perquè tots els alumnes puguin jugar alhora.

El joc és molt senzill, els alumnes hauran de posar-se en grups de quatre formant un cercle, enmig del cercle, i a l’abast de tots, haureu de col·locar un objecte a manera de mall, pot ser un pal, un rellotge de sorra, una ampolla buida, qualsevol cosa.

Cada alumne tindrà una pila de cartes boca abaix (així no les veuran fins que els toqui jugar) davant d’ell. Per torns giraran una carta i la posaran en una altra pila al costat, quan dos (o més) alumnes tinguin la mateixa carta hauran d’intentar agafar el mall abans que el seu rival.

L’alumne que l’agafi abans, haurà de lliurar les seves cartes que estan boca amunt al company que no ha agafat el mall. Aquest últim haurà de posar-les mirant boca abaix a la pila de cartes que té per jugar.

S’ha de continuar el joc fins que un alumne es quedi sense cartes, així es convertirà en el guanyador de la partida.

Com hi ha operacions matemàtiques a les fitxes, sense adonar-se els alumnes estaran repassant el contingut treballat a l’aula.

D’aquesta manera es treballarà la intel·ligència logicomatemàtica i aprendran com funcionen les relacions lògiques i resoldre problemes. No us sembla un recurs perfecte?

Comentaris: