SomDocents

Educar transforma vides

sd educar transforma vides - Educar transforma vides

Sabies que, com més formació té una persona, més possibilitats té d’aconseguir unes millors condicions de vida? Definitivament educar transforma vides… i societats! Això és tot el que ens ofereix l’educació:

 

Millora el nostre nivell de vida 

Theodore Shultz, economista nord-americà (1902-1998) va ser un dels primers a reconèixer que la despesa en educació no és pas una despesa com a tal, sinó una inversió. Premi Nobel d’Economia (1979), aquest teòric va demostrar amb els seus estudis que invertir en educació té una rendabilitat directa per a les persones. A més de millorar el seu nivell de renda, estan en disposició d’aconseguir més benestar.

 

I la nostra societat… 

L’educació no només ens ofereix la possibilitat de millorar el nostre nivell de vida. També ens ajuda a transformar la societat. L’educació en una edat primerenca i el foment de l’escolaritat, milloren les aptituds dels infants, redueixen la delinqüència i generen benestar social. De fet, les persones que tenen més estudis paguen més impostos, la qual acaba repercutint en tota la societat.

 

També ens allarga la vida

Segons Adriana Lleras-Muney, professora d’Economia a la Universitat de California (Los Ángeles), les persones que tenen un nivell educatiu més elevat es comporten d’una manera diferent. Fumen menys, beuen alcohol moderadament, fan més exercici, tenen un pes normal i van més sovint al metge. Això vol dir que a la fi, són més saludables i tenen més probabilitats de viure més temps. 

 

Ens fa més respectuosos amb el medi ambient

Les persones que tenen nivells d’educació més elevats, solen preocupar-se més pel medi ambient i acostumen a emprendre iniciatives sostenibles. Segons la Unesco, el 46% de les persones amb estudis superiors es mostren preocupades pel medi ambient, enfront del 37% dels que havien cursat batxillerat i un 25% dels que tenen estudis inferiors a la secundària. 

 

… I ens fa feliços! 

Per a Sant Agustí (354-430), l’autèntica felicitat i l’objectiu últim del comportament humà era el coneixement. L’educació, tant per a ell com per a molts il·lustrats, era el camí que havia de dur al poble a la felicitat. 

I tu, també has notat la poderosa energia transformadora d’educar?