Col·laboracions

Clica sobre la imatge de l’article que vulguis llegir!

Cada mes actualitzem aquest apartat amb dues col·laboracions noves.
Recursos i eines aplicables a les aules fets de la mà de professionals del sector educatiu. Docents que, com vosaltres, viuen el dia a dia amb infants i posen en pràctica les activitats que ens proposen.

Els contes juguen un paper protagonista a l’etapa d’infantil i són un recurs indispensable en qualsevol classe. I és que, a qui no li agraden els contes?

Camí a la gestió emocional trobem objectius bàsics que hem d’anar treballant. No cal fer grans projectes sinó petites propostes o dinàmiques freqüents i constants. De vegades no hi ha temps per fer més.

En aquest article parlarem de diferents dinàmiques que es poden dur a l’aula a partir de les eines de Google, i com aquestes afavoreixen en el procés d’ensenyament – aprenentatge dels alumnes.

Aquestes activitats es poden realitzar amb percussió corporal, amb fulls de paper, amb gots, culleres… fins i tot podem utilitzar les nostres sabates com a instruments!

Des de l’Artesania de l’Aprendre han creat i dissenyat un programa de coaching docent amb un reguitzell d’eines que podeu utilitzar, concretament s’han centrat en el DISC. 

Aquest article neix de la necessitat que trobem en treballar des de ben petits i petites les diferents cultures que conviuen a l’aula i que, com diu la Vanessa, són un mirall de la societat.

Gaudiu molt de les activitats, i sobretot, sentiu-les, perquè les propostes musicals que ens porta el Lluís són per realitzar a l’aula durant aquesta època de l’any tan especial!

Ens porta 5 activitats per aprendre i reforçar el llenguatge musical a l’etapa infantil i primària que podreu aplicar a classe a partir de demà mateix. Esperem que us agradin!

L’última col·laboració de l’any ens la porta la Berta! Des de la seva experiència ens ha compartit aquests consells per aplicar a l’aula amb alumnes amb TDAH.

Compartim la primera col·laboració de l’any amb la Mar sota la proposta de fer 5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental. Esperem que la gaudiu i us ajudi a la tornada a les aules!

Estem encantats de presentar-vos a la Raquel Ripoll, educadora social i terapeuta familiar. La podreu trobar dedicant el seu ofici a l’acompanyament i orientació familiar.

Avui el nostre protagonista és el Ferran. Ens porta un article molt complet amb 5 activitats que animaran a tots i totes les alumnes, també als més tímids, a participar a classe!

L’Ainhoa ens porta un article molt complet amb 5 activitats interactives per aprendre anglès en format online i offline,

Gaudiu moltíssim dels 5 Jocs que ens porta l’Erica per treballar valors i educació emocional dins l’aula amb infants de diferents edats.

A l’hora de planificar recursos pel nostre treball amb alumnes amb dèficit d’atenció, resulta interessant que siguin útil per treballar l’atenció, l’organització i la planificació. 

Preparar-se les oposicions pot semblar un camí senzill de primeres; passar hores davant els apunts no resulta massa complicat. Però opositar és molt més que una excursió, és una aventura.

Reconèixer les estacions de l’any els permet als nens i nenes conèixer el món que els envolta i els canvis que es produeixen en el seu entorn més immediat.

Després de més de 15 anys de treballar com a docent, l’Eva pot dir que l’aprenentatge basat en projectes és una de les metodologies més atractives i significatives per l’alumnat.

Arriba l’estiu i encara que és època de jugar i de gaudir d’aquest temps lliure que no hem tingut durant el curs, podem buscar la manera d’aprofitar per seguir aprenent mentre juguem.

La Sonia ens apropa una mica més la realitat de les persones amb TEA i com facilitar la seva adaptació a les rutines i dinàmiques dins l’aula, tan individual com col·lectivament.

Els nens i nenes amb dislèxia, la seguirán presentant quan es facin grans, no desapareix, però sabem que amb una intervenció precoç i de qualitat disminuirà la seva gravetat.

Dies Especials

Especial 8M

Dones que ens inspiren a casa, en la nostra professió, en la família…
Però, qui són elles? I per què?
Parlem amb mestres de l’àmbit de l’educació, que ens donen un nom: el de la seva dona referent i ens expliquen per què les ha marcat per sempre.

168 milions de raons per reobrir l’educació

L’1 d’abril se “celebra” el Dia Mundial de l’Educació. Celebrar entre cometes perquè l’últim informe que va presentar UNICEF referent al seguiment de l’activitat educativa en l’àmbit global durant la pandèmia no convida a ser molt optimista.

Per l’abril, lectures mil!

Per molts el dia 2 d’abril és un dia més de primavera, però per als amants de la literatura i dels llibres, especialment aquells que s’adrecen a infants i joves és un dia molt especial.

La creativitat és contagiosa. Passa-la”.
– Albert Einstein

Són moltes les persones, per sort cada vegada menys, que encara continuen contemplant l’educació al marge del joc. Perquè jugar és jugar i aprendre és una altra cosa.

4 claus per a prevenir l’assetjament escolar

Com sabeu, avui, dos de maig, és el dia contra l’assetjament escolar. Avui dia, continua sent necessari visibilitzar-ho per a poder detectar i intervenir a temps.

Família, docent… Esteu creant ponts?

A vegades, ens costa entendre allò de què el nen o nena és nen o nena i alumne o alumna les 24 hores del dia. Què vull dir amb això?

“Tenemos que preparar a los estudiantes para su futuro, no para nuestro pasado”. – Ian Jukes

Abans, per trobar informació sobre l’antic Egipte, havies de passar-te hores mirant i remirant llibres i enciclopèdies a la biblioteca.

Família, docent… Esteu creant ponts?

A vegades, ens costa entendre allò de què el nen o nena és nen o nena i alumne o alumna les 24 hores del dia. Què vull dir amb això?

Què és el medi ambient?

Podem definir el medi ambient com tot allò que ens envolta i exerceix influència sobre la nostra vida.

La importància de la música com a eina fonamental per a l’aprenentatge en els nens i nenes

La música és una de les àrees més importants de la que l’ésser humà no pot prescindir. 

A %d blogueros les gusta esto: