SomDocents

Avantatges de treballar a través de les intel·ligències múltiples

Howard Gardner, pare de la teoria de les ‘intel·ligències múltiples’ considerava que a través d’aquestes es podia aconseguir una visió més panoràmica del potencial i el talent dels alumnes. Així doncs, treballar a través de les intel·ligències múltiples només té avantatges. Fixa’t en aquests cinc:

1. Permet desenvolupar un aprenentatge més personalitzat. No tots els alumnes són iguals. Cal descobrir quines són les seves habilitats i característiques úniques, per tal d’ajudar-los a créixer i a gaudir d’un aprenentatge d’èxit. 

2. Incrementa la motivació dels alumnes. Quan els infants i joves senten que fan allò què els agrada i que per tant, els motiva, ofereixen el millor de si mateixos. Un alumne motivat se sent capaç, útil i feliç i això és fantàstic per al seu futur com a estudiant i professional.  

3. Fa més precisa l’avaluació. Treballar a través de les intel·ligències múltiples també té avantatges per als docents. Gràcies a aquesta metodologia podem conèixer millor les fortaleses i habilitats dels alumnes i obtenir una fotografia més encertada de com són i què hem de fer per continuar estimulant i potenciant el seu aprenentatge. 

4. Serveix per a augmentar el seu potencial. De què pot servir a un alumne que té unes habilitats artístiques excepcionals que li exigim hores i hores de dedicació en matèries en les quals no és tan hàbil? Mitjançant l’aprenentatge que té en compte les intel·ligències múltiples, els alumnes poden potenciar el seu talent i desenvolupar les habilitats en les quals destaquen més. 

5. Transforma el nostre rol com a docents. Aquest model d’aprenentatge és, per altra banda, una oportunitat excel·lent per transformar el nostre rol com a docents. Ja no només som transmissors de coneixements. També ens podem convertir en guies i acompanyants en el camí que durà aquests infants a l’aprenentatge per a la vida. 

Comentaris: