SomDocents

7 activitats originals per treballar a Plàstica

SomDocents Cursos Formació Docents

L’hora de Plàstica és un moment fantàstic per treballar la creativitat i fomentar les habilitats artístiques dels infants. És cert, però, que a vegades se’ns acaben les idees i cal buscar nous recursos originals per gaudir al màxim d’aquest temps que podem dedicar a ser creatius. Avui us presentem set propostes originals d’activitats per treballar a Plàstica.

  1. Súper herois amb taps de suro

Una activitat original que també inclou reciclatge. Guardeu tants taps de suro com pugueu (si no en teniu, també els podeu comprar) i pinteu-los al vostre gust. Podeu crear súper herois, però també animalons, bolets o personatges de conte. Què us semblaria representar el conte dels Tres Porquets o bé el de La Caputxeta Vermella amb els taps de suro que vosaltres mateixos heu creat?

01-super-herois

  1. Orugues amb agulles d’estendre roba.

En aquest cas, necessitareu agulles d’estendre roba de fusta, pompons de colors, ulls de plàstic i pega. Només caldrà que incorporeu els pompons a la superfície de l’agulla en les combinacions de colors que més us agradin. En acabar, enganxeu els ulls. Quines agulles més originals!

02-oruga-agulles

  1. Pasta de colors.

Al mercat trobareu pasta alimentària en diferents formats. Això ens permet elaborar plats d’allò més originals, però també teniu la possibilitat de fer diferents treballs manuals: collars, cortines, figures decoratives o fins i tot centres de taula. Per tenyir la pasta en sec, només necessitareu colorants alimentaris de diferents colors, purpurina i retoladors. Els resultats són sorprenents!

03-pasta

  1. Pots de vidre.

Els pots de vidre ens ofereixen moltes possibilitats decoratives. Podeu utilitzar papers de colors per fer collages, o bé pintura, flors seques, corda o diferents tipus de teixits. Aconseguireu pots preciosos per posar-hi flors, colors, galetes, pasta o bombons.

04-pots-vidre

  1. Una cortina molt especial.

Els pompons són un recurs molt vistós per utilitzar en diferents treballs manuals. Ja heu vist  que en podem enganxar de petits a les agulles d’estendre roba, però també en trobareu de grans per emprar en cortines, per exemple. Ja us hem indicat que podeu fer cortines amb pasta (els llaços us quedaran genials), amb flors de paper, o cors de cartolina. Són molt útils per col·locar en portes, però també per separar espais, tant a l’aula com a casa.

 05-cortina

  1. Barquetes de nous.

Si bé és cert que les barquetes fetes amb closques de nous són un clàssic, avui us volem proposar fer-les una mica més originals, tot decorant les veles. Només cal que enganxeu a la closca una vela de roba bonica o bé de paper, amb un dibuix ben maco.

06-barques

  1. Testos de primavera.

La primavera és un esclat de colors. Podríeu aprofitar per recuperar testos antics i pintar-los ben bonics. Només necessitareu pintures adequades i emprar sanefes geomètriques senzilles, però vistoses. Quan acabeu, ja podeu plantar-hi la flor que vulgueu.

07-testos

Què us semblen aquests treballs manuals?

Comentaris: