SomDocents

7 activitats originals per treballar a plàstica

7_activitats_originals_per_treballar_plastica

5 min.

L’hora de visual i plàstica és un moment fantàstic per treballar la creativitat i fomentar les habilitats artístiques dels infants. És cert, però, que a vegades se’ns acaben les idees i cal buscar nous recursos originals per gaudir al màxim d’aquest temps que podem dedicar a ser creatius. Aquestes 7 activitats que tens a continuació estan enfocades per a l’etapa d’infantil i inicial de primària. 

1. Superherois i superheroïnes amb taps de suro

Una activitat original que també inclou reciclatge. Guardeu tants taps de suro com pugueu (si no en teniu, també els podeu comprar) i pinteu-los al vostre gust. Podeu crear superherois i superheroïnes, però també animalons, bolets o personatges de conte. És una proposta original si acabeu d’explicar un conte, una història o representar aquella matèria que estigueu treballant.

01-super-herois

2. Erugues amb agulles d'estendre roba

En aquest cas, necessitareu agulles d’estendre roba de fusta, pompons de colors, ulls de plàstic i pega. Només caldrà que incorporeu els pompons a la superfície de l’agulla en les combinacions de colors que més us agradin. En acabar, enganxeu els ulls i ja les teniu!

02-oruga-agulles

3. Pasta de colors

Al mercat trobareu pasta alimentària en diferents formats. Això ens permet elaborar plats d’allò més originals, però també teniu la possibilitat de fer diferents treballs manuals: collars, cortines, figures decoratives o fins i tot centres de taula. Per tenyir la pasta en sec, només necessitareu colorants alimentaris de diferents colors, purpurina i retoladors. Els resultats són sorprenents!

03-pasta

4. Pots de vidre

Els pots de vidre ens ofereixen moltes possibilitats decoratives. Podeu utilitzar papers de colors per fer collages, o bé pintura, flors seques, corda o diferents tipus de teixits. Aconseguireu pots preciosos per posar-hi flors, colors, galetes, pasta o bombons.

SD_plastica_pots_de_vidre

5. Una cortina molt especial

Els pompons són un recurs molt vistós per utilitzar en diferents treballs manuals. Ja heu vist que en podem enganxar de petits a les agulles d’estendre roba, però també en trobareu de grans per emprar en cortines, per exemple. Ja us hem indicat que podeu fer cortines amb pasta (els llaços us quedaran genials), amb flors de paper, o cors de cartolina. Són molt útils per col·locar en portes, però també per separar espais, tant a l’aula com a casa.

05-cortina

6. Barquetes de nous

Si bé és cert que les barquetes fetes amb closques de nous són un clàssic, us volem proposar fer-les una mica més originals, tot decorant les veles. Només cal que enganxeu a la closca una vela de roba bonica o bé de paper amb un dibuix ben maco.

06-barques

7. Testos

Clarament, la primavera és un esclat de colors i aquesta activitat es pot gaudir molt més a l’exterior, però també és vàlida per a totes les estacions de l’any i molt més si voleu crear un hort escolar. Podríeu aprofitar per recuperar testos antics i pintar-los ben bonics. Només necessitareu pintures adequades i emprar sanefes geomètriques senzilles, però vistoses.

07-testos

Altres propostes d'activitats que et poden interessar

5_activitats_trencar_barreres_culturals_amb_musica

5 activitats per trencar barreres culturals amb música

L’educació intercultural el que pretén és afavorir el diàleg entre les diferents cultures. Aquesta implica respecte, intercanvi, acceptació i un espai comú.

SD_Blog_jocs_pati_noves_dinamiques_esbarjo

10 jocs tradicionals per introduir dinàmiques a l’esbarjo

Cal donar a l’alumnat l’oportunitat de poder gaudir d’altres jocs més motivadors, que trenquin la monotonia i fomentin la participació de tots i totes.