SomDocents

6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

Somdocents-contes-rabia

Parlem obertament d’emocions positives, com són l’alegria, la gratitud, la sorpresa o bé l’amor. Cultivar, viure i entendre-les és relativament fàcil, però, què fem amb les emocions negatives? Com reconèixer i gestionar bé la por, la tristesa o la gelosia? Avui volem ajudar-vos a treballar dues emocions complicades, però prou freqüents, tant en els infants com en els adults: la ràbia i l’empipament. A continuació, sis contes interessants.

  • Quina RÀBIA de joc!, Meritxell Martí. La Tina ha perdut al dòmino i s’ha enrabiat molt. Al seu amic Toni això no li ha agradat gens, així que ha decidit empescar-se’n una perquè això no torni a passar. El conte forma part de la col·lecció Toni & Tina, impulsada per l’editorial Castellnou i l’Hospital Sant Joan de Déu per treballar les emocions amb els nens a través de situacions quotidianes i divertides.

Podeu trobar més informació, recursos i activitats per treballar aquest llibre al blog de Club Peques Lectores.

cobce02 rabia cnou - 6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

  • Tot és culpa teva, Begoña Ibarrola. Vet aquí dos germans esquirols que viuen al bosc. Un d’ells dóna la culpa a l’altre de tots els problemes que té i la seva relació es deteriora. El conte, de Begoña Ibarrola, està editat per Cruïlla i a més de tractar l’emoció de la ràbia, ens parla de l’egoisme i del sentiment de culpabilitat.

Coberta Tot es culpa teva AF CERT1 - 6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

  • Una mica de mal humor, Isabelle Carrier. De l’autora de El cazo de Lorenzo, també tenim Una mica del mal humor. Isabelle Carrier ens parla d’en Pit i en Pat, dos personatges que es fan inseparables, però entre els quals aviat sorgiran les primeres diferències. Així, el mal humor es convertirà en una malaurada tònica massa habitual. Es tracta d’un conte magnífic, amb unes il·lustracions d’allò més boniques i un desenllaç d’allò més sensat.

3946 - 6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

  • De vegades, Emma Dodd. Moltes vegades, les persones que estimem també ens inspiren emocions d’enuig i ràbia. Acceptar-les i canalitzar-les no sempre és fàcil. De vegades, l’elefantet està trist. De vegades, és amable. De vegades, també està enfadat, tot i que sap que la mare sempre l’estimarà…

37b8a devegades - 6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

  • Emma Enfadosàuria, Brian Moses. L’Emma Enfadosàuria s’enfada per tot: si no guanya quan juga, quan els seus germans reben regals, quan no pot veure el què vol a la tele… Les seves expressions d’enuig són d’allò més variades: puntades, cops i fins i tot rugits. Aconseguirà calmar-se?

emma enfadosauria - 6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

  • La Maria s’enfada, Andreu Martín Farrero. I finalitzem aquest seguit de recomanacions amb un altre conte sobre l’empipament. Es tracta d’un conte amb lletra de pal per a primers lectors, on la Maria es converteix en protagonista d’unes grans enrabiades…

9788447928606 - 6 contes per canalitzar la ràbia i l’empipament

Quins són els vostres títols favorits per treballar les emocions de l’empipament i la ràbia? Podeu compartir-los als comentaris!

Comentaris: