SomDocents

5 tips per fomentar l’interès per la lectura

5_tips_per_aconseguir_que_els_infants_sinteressin_per_la_lectura

5 min.

Fer que els infants petits s’interessin per la lectura pot resultar complicat, especialment a l’escola. Per això portem 5 consells que t’ajudaran a fer que llegeixin més a les aules i que s’interessin pels llibres.

1. Comenta els llibres amb l'alumnat

Abans de llegir-lo i quan acabis, demana’ls un resum o comenta algunes parts interessants, així facilitaràs la seva comprensió lectora.

2. Llegeix en veu alta

Els cridarà molt més l’atenció si llegeixes un llibre en veu alta. Segurament la pròxima vegada seran ells i elles les que et demanin que els llegeixis un llibre.

3. Posa veus als personatges

Intenta canviar el to de veu de cada personatge o animal per a adaptar-lo a la història. Així els serà més fàcil imaginar què estàs llegint. També els resultarà més divertit.

4. Trieu un llibre entre tots i totes

És important que no ho vegin com una obligació, que sentin que formen part del procés i que es llegeix alguna cosa que els agrada. Per això és important canviar de llibre, que sigui un que han triat amb la resta de companys i companyes i que els agradi a la majoria. Si no és possible que la següent vegada es triarà un que agradi a la resta.

5. És el seu torn: a llegir el seu propi llibre!

Quan comencin a mostrar interès i si ja saben llegir, demana’ls que cadascun llegeixi el seu propi llibre. Així, i de manera progressiva, sentiran que estan millorant. Pots continuar fent de tant en tant una lectura en veu alta per a tota la classe.

Altres articles que lectura i biblioteca escolar

6_beneficis_de_llegir

6 beneficis de llegir

Llegir de forma regular és tan saludable com practicar exercici diari. Ara bé, som conscients dels beneficis que té llegir per al nostre sistema cognitiu?

Article_10_tips_per_impulsar_la_lectura

10 tips per impulsar la lectura

En aquest article trobaràs 10 idees per impulsar la lectura a l’escola. Aquests tips es poden adaptar segons l’edat i la maduresa dels infants.