SomDocents

5 tips per estudiar oposicions

sd igtv blog carlaoposita - 5 tips per estudiar oposicions

Nova col·laboració! Aprofiteu aquests 5 tips per estudiar oposicions que ens ensenya la Carla de @carlaoposita.


Preparar-se les oposicions pot semblar un camí senzill de primeres; passar hores davant els apunts no resulta massa complicat. 

Però opositar és molt més que una excursió, és una aventura. Un camí llarg ple de pujades i baixades que requerirà per part teva ganes, constància, paciència i treball. 

Per això avui us porto 5 consells per estudiar les oposicions per a docents i no morir en l’intent:

  1. Organització i planificació
image2 - 5 tips per estudiar oposicions

Una oposició no té cap sentit sense una bona organització i planificació al darrera. És necessari organitzar i planificar el teu dia a dia, el teu temps laboral, personal i d’estudi.

En primer lloc, estableix-te una rutina. És important que bloquegis temps; des de que et despertes fins que te’n vas a dormir, marca les hores que tens ocupades i les que tens lliures utilitza-les per les oposicions. 

image7 - 5 tips per estudiar oposicions

En segon lloc, estableix-te objectius a llarg, mig i curt termini, és a dir, objectius mensuals, setmanals i diaris. Com més concrets i reals siguin, més fàcils seran d’assolir i, per tant, la teva motivació seguirà present conforme els vagis aconseguint. 

I, en tercer lloc, planifica les teves setmanes dedicant temps a totes les parts de la programació de manera que puguis portar-ho tot al dia (tant la programació com el temari i els supòsits pràctics). 

image1 - 5 tips per estudiar oposicions
image6 - 5 tips per estudiar oposicions
  1. Un espai d’estudi agradable

Pot semblar una tonteria, però creu-me que és un punt fonamental dins l’oposició. Passaràs moltes hores assegut o asseguda a la cadira, davant dels apunts, en un espai que t’haurà de fer sentir còmode. 

Per això prepara un ambient agradable, sense massa estímuls que et distreguin i on et sentis a gust. 

  1. Llegeix, llegeix, llegeix

Durant la oposició, a banda d’estudiar, et serà molt útil llegir molt sobre educació. 

Empapa’t de llibres, articles, podcasts, blogs, sobre metodologies, sobre innovació, sobre tot allò relatiu a la docència que et pugui aportar informació pels teus temes i supòsits pràctics, i per la programació didàctica.

  1. Cuida’t

Si vols aconseguir un bon rendiment durant el teu camí com a opositor o opositora es recomana seguir un estil de vida saludable. Mantenir una bona alimentació i fer exercici té nombrosos beneficis sobre la teva ment i s’ha demostrat científicament que el rendiment mental augmenta en una situació de benestar.

image9 - 5 tips per estudiar oposicions
  1. Practica i practica
image5 - 5 tips per estudiar oposicions

Estudiar, llegir, memoritzar… són processos importants per a l’oposició. Però no pots oblidar-te de la pràctica!

Un dels consells que ofereixen nombrosos preparadors/es d’oposicions és practicar a mesura que estudies; posa’t a tu mateix/a en situació real d’examen. T’has estudiar tres temes? Fes un simulacre i escriu-ne un. Comença a practicar supòsits pràctics. 

És important situar-te en circumstàncies reals d’examen (escriure temes en el temps que et donaran el dia de l’oposició, realitzar supòsits pràctics en el temps que se’t determinarà el dia de la prova…). Recorda que la pràctica és qui fa el mestre.

Incorporar aquestes 5 rutines en el teu dia a dia en les oposicions t’aproparà al teu gran objectiu. Però recorda sempre que el més important són les ganes,  la constància,  la paciència i el treball. Amb una barreja d’aquests components i una bona rutina d’estudi aconseguiràs la plaça que tant desitges.

image3 - 5 tips per estudiar oposicions

Comentaris: