5 recursos per treballar la Castanyada

SomDocents. Recursos castanyada

La Castanyada. Comença el fred, arriben les castanyes i els panellets. Temps de celebrar plegats la tardor. Avui us proposem 5 recursos per treballar la Castanyada a l’aula.

Cançons de tardor

Hi ha moltes cançons que ens parlen de la Castanyada i la tardor! Si voleu aprofitar per aprendre’n una, aquí us en proposem unes quantes: Calendari de Tardor, La Castanyera, La rumba de les castanyes, A la tardor, Sóc un bolet

Receptes

Totes les celebracions i èpoques de l’any tenen la seva gastronomia típica. En aquesta pàgina hi trobareu les receptes clàssiques. Per exemple, aprendreu a coure castanyes i moniatos o a fer la massa dels panellets. Si a més voleu barrejar la tradició de Halloween, podeu fer receptes més innovadores: cupcakes de moniato, unes escombres de bruixa per l’aperitiu o uns pebrots terrorífics farcits d’arròs.

castanya moniato

panelletsdieta_003

Contes per llegir

Sempre hi ha un bon moment per llegir! Aquí teniu tot un seguit de lectures per l’aula i per casa. Totes fan referència a la tardor i a la Castanyada: La meva primera guia de bolets, Oscar Julve; El meu primer llibre de la Castanyada, Diversos Autors; Cançons de tardor: tots els colors, Noè Rivas; Les Castanyes de la castanyera, Mercè Canals… En sabeu algun altre d’interessant?

9788424628260 el-meu-primer-llibre-de-la-castanyada_9788499325545

b669defb61f98574eee49851855edb75 castanyes

Castanyada i Halloween

Ai, quin dilema! Què celebrem? La Castanyada o Halloween? Que no et faci ràbia incorporar noves tradicions! Aquí tens un recurs que barreja un munt de contes, històries dels costums, receptes… Així, mentre degusteu confitura de castanyes o pa de pessic amb xocolata i castanya, podreu conèixer les tradicions americanes, fer trencaclosques o passar-ho d’allò més bé amb el karaoke.

Quins altres recursos utilitzeu per celebrar la Castanyada?

Comentaris: