SomDocents

5 característiques de nens i nenes amb síndrome d’Asperger

somdocents-asperger

La síndrome d’Asperger és un trastorn del desenvolupament que s’inclou dins de l’espectre autista. Pot afectar a la comunicació, tant verbal com no verbal, a la interacció social recíproca i també pot derivar en la dificultat per acceptar els canvis. Sovint, els nens i nenes amb síndrome d’Asperger poden ser més inflexibles en el pensament i tenir interessos molt concrets i fins i tot absorbents.

No estem malalts

La síndrome d’Asperger no és una malaltia, sinó una condició neurològica que comença a la infància i dura tota la vida.

No som amants de les sorpreses

Ens agraden les rutines, també a l’aula, i estar preparats si s’han de produir canvis, com ara canvis d’horaris, vacances, trasllats de casa, etcètera.

Recordem amb més facilitat els detalls

La nostra memòria és, sobretot, visual-espacial. Això fa que recordem detalls petits, que vosaltres no acostumeu a retenir: dates, figures, fets… Això fa que molts siguem especialment bons en el camp de les ciències o en matemàtiques.

Ens interessen coses molt concretes

És possible que a vosaltres us semblin irrellevants, però hi ha temes que – per poc importants que us semblin – ens apassionen. Per això podem convertir-nos en veritables experts en un tema i ignorar-ne d’altres.

Tenim sentiments!

Alerta, pot ser que ens costi reconèixer les emocions en altres persones, però això no significa que nosaltres no en tinguem. El que passa és que les processem d’una manera diferent.

Comentaris: