SomDocents

5 activitats divertides per fer amb gel

somdocents-activitats-gel

Arriba l’estiu i tenim ganes de tastar i fer coses fresquetes. Avui us volem proposar cinc activitats interessants per passar una bona estona, però també per descobrir una mica de ciència. A través del gel podem explicar els canvis d’estat, la solidificació (el pas de líquid a sòlid) i la fusió (de sòlid a líquid). Ve de gust, oi? Som-hi, doncs!

  1. Glaçons de colors. La primera activitat que us proposem, a banda de ser refrescant, és una proposta genial per estimular la creativitat. Barregeu temperes de diferents colors amb aigua i poseu el líquid resultant en una glaçonera. Si ho preferiu, podeu utilitzar colorants alimentaris. Quan els glaçons estiguin una mica presos, punxeu-los amb un bastó de gelat. Un cop congelats, els podreu utilitzar per pintar damunt d’un cartó o una làmina gruixuda.

hielos_colores-e1337549342268

  1. Gelats casolans. Heus aquí un clàssic: els gelats de fruites casolans. Feu suc amb la fruita que vulgueu: de taronja, plàtan i maduixa, kiwi o llimó (en aquest cas rebaixat amb aigua i, si voleu, una miqueta de sucre). Un cop estigui una pel gelat, poseu els bastonets, espereu i llestos! Ja teniu unes postres magnífiques per la festa de final de curs!

ice-853248_1920

  1. Escultures de gel i sal. I si fem una estona d’artistes? En aquesta activitat el primer que hem de fer és congelar blocs de gel (podeu utilitzar brics reciclats de suc o de llet). Un cop congelats, damunt d’una safata, escampeu-hi la sal. En els forats que vagin quedant hi posareu les pintures i observareu l’efecte tan bonic que es produeix.

6a00e55246b63f883401538fc45cc4970b-800wi

  1. Ous de dinosaure. El dels dinosaures és, per a petits i grans, un misteri apassionant. Una activitat molt original i divertida pot ser elaborar ous de dinosaure amb gel. Heu d’inflar un globus i omplir-lo d’aigua. A continuació, hi posareu un dinosaure de joguina i lligareu el globus. Poseu-lo al congelador i quan estigui pres, traieu el globus. Els resultats són espectaculars!

dinosaur ice egg 400x265 1 - 5 activitats divertides per fer amb gel

  1. Vaixells de gel. Ja sabeu que el gel sura damunt l’aigua. L’última proposta que us fem és confeccionar glaçons de colors. Quan estiguin gairebé gelats, afegiu-hi un bastonet amb una petita vela. Aviat els tindreu llestos per posar-los a surar i fer una cursa a l’aigua!

8037a159371e903212d03735c00cee4a

Us han agradat aquestes activitats amb gel? Expliqueu-nos com us ho heu passat als comentaris!