SomDocents

10 còmics de qualitat per a nens i nenes… i adults

Infants i adults porten gaudint del còmic des de fa dècades. De fet, es diu que el primer còmic de la història es va publicar l’any 1895. Era The Yellow Kid o el Noi Groc, el personatge protagonista de la sèrie Hogan’s Alley, una tira de premsa estatunidenca de Richard F. Outcault. Ha plogut molt des d’aleshores. I tot i que els tebeos ja van viure el seu moment daurat al nostre país, avui el còmic i la novel·la gràfica estan experimentant una eclosió sense precedents. Perquè no et costi triar, avui hem preparat una petita selecció de deu còmics de qualitat per a nens i adults. Esperem que t’agradi!

Las Varamillas, Camille Jourdy

Las Varamillas és una obra fascinant de la ja coneguda Camille Jourdy, Millor Còmic Infantil del Festival d’Angoulême 2020, que en aquest cas ens sorprèn amb un còmic per a nens (i no tan nens) amb dibuixos delicats i una història impossible i tendra. La Jo està farta de les seves noves germanes i de la seva nova mare, així que un dia de pícnic com qualsevol altre, decideix perdre’s per un bosc misteriós i seguir unes estranyes criatures. Riureu a cor que vols. Garantit!

Te’n recordes d’Els Mumin? El clàssic de Tove Jansson continua estant disponible perquè els seus lectors s’endinsin a la sempre fascinant Vall dels Mumin. Allí una família de trols conviu en un bosc escandinau amb altres criatures fantàstiques. Ells són dolços, somiadors, maquinadors, irascibles… Tenen tot allò que podem esperar d’una aventura meravellosa. Hi ha algunes edicions disponibles al catàleg de CocoBooks. Ideal si vols tornar als clàssics.

Si estàs subscrit a Netflix i tens nens a casa, segur que la coneixes. Ella es diu Hilda i és la protagonista d’una de les sèries que abans va ser el còmic de Luke Pearson. El seu dibuix és atractiu i trencador, però molts dels seus elements i paisatges es refugien en l’encant de les aventures més clàssiques. Els diàlegs són senzills i hi ha humor, por i diversió. Després de llegir Hilda us podeu asseure a gaudir de la sèrie que, per cert, està deliciosament ben feta. Trobaràs diversos volums a Barbara Fiore Editora. Us encantaran.

A qui no li agrada fer-se un bon tip de riure mentre llegeix i gaudeix d’una gran aventura? El club dels amics és un còmic de Shopie Guerrive en el qual Crocus, la serp, es fa gran i ha de marxar del pantà. Abraça la seva mare, se n’acomiada i s’embarca en una aventura inoblidable. L’ós Tulipa es convertirà en el seu nou millor amic i junts podran desafiar el fred i qualsevol monstre que se’ls posi davant. 

T’hem parlat de Hilda, que és un còmic amb una nena valenta com a protagonista, i ara volem presentar-te Primates, la història de tres primatòlogues que van canviar la nostra manera de comprendre els grans simis. Qui són elles? Dian Fossey, i la seva aguerrida lluita per protegir els goril·les; Jane Goodall, estudiosa i protectora dels ximpanzés i Biruté Galdikas, una figura essencial per a la conservació de l’orangutan a Indonèsia. Aquest còmic és una autèntica meravella que us emocionarà.

Qui no es recorda de Pippi Calcesllargues? Els vostres fills i alumnes s’ho passaran més bé del que us imagineu amb aquest personatge llegendari. La primera revolució es va produir l’any 1945, quan es va editar per primera vegada. Avui són moltes les generacions que han gaudit amb Pippi, el seu cavall i les seves inoblidables aventures. Perquè arribi millor als nens i nenes d’avui, res com començar amb aquests còmics que acaba de publicar Kókinos.

Ana y Froga és una sèrie de còmics escrita per a nens, però el cert és que no hi ha adult que no s’hi enganxi. Són per cargolar-se de riure, però a la vegada resulten supertendres. Per ara, les seves històries es divideixen en cinc llibres, que pots comprar en un únic volum, dins de la col·lecció Blackie Little Books. Enginyós i divertit: gaudireu de les seves històries des de la primera pàgina.

Una història curiosa, brillant i formidable? Aquí teniu El paseo nocturno de Tippy de Lilli Carré, un conte fantàstic en el qual la protagonista, Tippy, es desperta al matí amb un ocell sobre el cap, ratolins ballant al seu voltant i un conill observant-la, assegut sobre una tortuga. Aquesta és una aventura extraordinària per gaudir tant de nit com de dia, on una habitació pot acabar convertint-se en zoològic. Tens o no tens ganes de llegir-lo?

«Si és per fer ràbia als meus pares, torturar al carallot del meu gat, lluitar contra Jade i les seves amigues o trencar-li el cor a en Flavio… sempre tinc idees interessants!». És la filosofia de La Terrible Adèle, una col·lecció d’històries que triomfa a França i que ja ha arribat aquí. Les seves pàgines són acolorides, divertides i molt actuals. Tenen una bona dosi d’humor negre, tendresa i rialles a desdir.

I finalitzem aquesta selecció de còmics amb una altra obra estupenda de Camille Jourdy. De fet, es tracta d’un llançament molt recent que has de conèixer. A Escóndete que voy Bartok invita a Nouk a jugar a casa seva i, tot i que la tarda sembla en calma, els dos es veuran implicats en una sèrie de peripècies increïbles. Esquivar els petonets de la iaia Fofa? Fugir del llop ferotge? Desbaratar la partida de cartes d’un poni? Tot és possible en el foll i màgic món de Camille. No te’l perdis!

Comentaris: