5 tips per aconseguir que els nens s’interessin per la lectura

5 consells per fer que els nens llegeixin a l'escola

Fer que els nens petits s’interessin per la lectura pot resultar complicat, especialment a l’escola. Per això hem preparat aquesta infografia amb 5 consells que t’ajudaran a fer que llegeixin més a les aules.

1.- Comenta amb ells el llibre: abans de llegir-lo i quan acabis, demana’ls un resum o comenta algunes parts interessants, així facilitaràs la seva comprensió lectora.

2.- Llegeix en veu alta: als nens els cridarà molt més l’atenció si llegeixes amb ells un llibre en veu alta. Segurament la pròxima vegada seran ells els que et demanin que els llegeixis un llibre.

3.- Posa veus als personatges: intenta canviar el to de veu de cada personatge o animal per a adaptar-lo a la història. Així els serà més fàcil imaginar el que els estàs llegint. També és més divertit per a ells.

4.- Trieu un llibre entre tots: és important que no ho vegin com una obligació, que sentin que formen part del procés i que es llegeix alguna cosa que a ells els agrada. Per això és important canviar de llibre, que sigui un que han triat entre tots i que els agradi a la majoria. Si no és possible que la següent vegada es triarà un que agradi a la resta.

5.- Quan comencin a mostrar interès i si ja saben llegir, demana’ls que cadascun llegeixi el seu propi llibre. Sentiran que estan millorant i per això estaran molt contents de poder fer-ho ells sols. Pots continuar fent de tant en tant una lectura en veu alta per a tota la classe.

Comentaris:

A %d blogueros les gusta esto: