SomDocents

Cuina de Quaresma i Setmana Santa: 7 receptes tradicionals per fer amb nens

child-930103_1280

En la Quaresma i la Setmana Santa, la gastronomia és un element fonamental. Hi ha moltes receptes que només fem durant aquesta època de l’any. Podeu utilitzar aliments de temporada i oferir als infants la possibilitat de gaudir cuinant i aprenent la tradició. A continuació, 6 receptes fàcils de Quaresma i Setmana Santa que podeu ensenyar als nens.

 
 

  1. Coca de llardons. És un dolç típic del Pirineu que tradicionalment es menja per Carnestoltes, a partir del Dijous Gras (també anomenat Dijous Llarder). És una coca dolça que es fa a base d’ous, farina, sucre, llardons i pinyons. Si voleu estalviar-vos passos, podeu comprar la pasta de full precuinada.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

  1. Bunyols de vent. Potser és una de les postres més conegudes de la Quaresma. Els bunyols de vent solen estar fets d’aigua, llevat i farina de forment. A vegades porten matafaluga. Fer-los a l’aula us resultarà una mica més complicat, perquè els bunyols s’han de fregir amb oli bullent. La recepta que us proposem, a més, és una mica particular, perquè els bunyols estan banyats amb xocolata, però els infants poden fer-la perfectament a casa amb la família.
  1. Coca de recapte. Quin clàssic! La coca es fa amb massa de pa i s’afegeixen verdures: pebrot, albergínia, tomàquet, ceba, etcètera. Depenent de la zona, s’hi posa bolets o embotis, però per Quaresma el més típic és menjar-ne amb arengada.

coca_despencat

  1. Truita de Quaresma. Per Quaresma el peix guanya protagonisme, així que aquesta truita la farem amb bacallà. Són molt habituals els concursos de truites per carnaval. Els infants poden fer-la a casa i dur-la a l’escola. Guanyarà qui hagi tingut més traça amb la decoració!
  1. Panadons d’espinacs. Els panadons! Que bons! Necessitareu massa de pa i un sofregit d’espinacs. Si voleu ser una mica més originals, podeu utilitzar altres ingredients, com per exemple, formatge de cabra, carabassa o poma.
  1. Mona de Pasqua. I acabem aquest especial de receptes de Quaresma i Setmana Santa amb les postres estrella: la Mona de Pasqua. Podeu fer-la de la manera tradicional (només cal una recepta de coca i ous per decorar) o bé fer-la més dolça, de mantega, xocolata o fruita.

mona_pascua

Us han agradat aquestes receptes? Nyam, nyam! Compartiu els vostres gustos amb nosaltres!

Comentaris: